Blik op 2L: Veendam 1894 de kansen, Beilen de punten

Beilen heeft in een thuiswedstrijd Veendam 1894 op een minimale nederlaag getrakteerd. Halverwege het eerste bedrijf scoorde Ronald Smit de eerste en uiteindelijk enige treffer van de middag. Het was vooral aan doelman Vos te danken dat de punten in Beilen bleven.

Aftastend begin

In de openingsfase gingen beide ploegen aftastend te werk. Uiteindelijk was het Veendam 1894 dat voor het eerste gevaar zorgde: het schot van Robin Mik werd door de Beiler verdediging onschadelijk gemaakt. Daarna was het aan Ronald Smit om koppend een voorzet van Alwin Hendriks tot doelpunt te promoveren: 1-0. Vervolgens was het wachten tot vlak voor de pauze alvorens er weer wapenfeiten genoteerd konden worden: Lorenzo Langeland (Veendam) schoot een vrije trap over, Ronald Smit schoot naast en Veendammer Winston de Jonge zag zijn schot geblokt worden.

Veendammer offensief

Na de thee was Veendam 1894 de bovenliggende partij en moest Beilen zich noodgedwongen toeleggen op het verdedigen van de voorsprong. De bezoekers kregen kansen via Jeffrey Green, Thom Wevers en opnieuw De Jonge en Langeland lukte het echter niet om goalie Remco Vos te verschalken. De enige kans in het eerste kwartier van de tweede helft was voor Owen van der Werff, maar zijn schot miste kracht.

Engeltje op de lat

In het tweede deel van de tweede helft kwamen beide ploegen weer meer in evenwicht. De kansen die Alwin Hendriks kregen waren niet makkelijk, waardoor de voorsprong niet verdubbeld werd. In het laatste kwartier drong Veendam 1894 nogmaals aan, maar twee keer greep Vos goed in, waardoor de gelijkmaker werd voorkomen. En de enige keer dat de Beiler doelman geen antwoord had, werd de inzet van Gall gekeerd door de lat. Al met al een gelukkige overwinning voor Beilen: 1-0.