Nieveen geeft niet thuis in Pesse

GasselternijveenNadat er vorige week nipt verloren werd thuis tegen kampioenskandidaat EEC en een week daarvoor gewonnen werd van VIOS dacht men bij Nieveen dat de opgaande lijn was ingezet. Niets bleek minder waar. Zoveel werd wel duidelijk in het uitduel bij Pesse. Het hobbelige veld zorgde ervoor dat Gasselternijveen moeilijk in hun welbekende spelletje kon komen. Daarom werd er in het begin vooral voor de lange bal gekozen. 

Geen productie
Beide ploegen creëerden kleine kansen. Bij Nieveen ontbreekt dit hele seizoen al een echte goalgetter. Waar het met Kruit en Vos in de spits jarenlang doelpunten regende, is dit nu niet het geval. Pals kreeg in de eerste helft drie mogelijkheden om het doel onder vuur te nemen maar bij zijn schoten ontbrak het aan kracht en richting. Ook Meijer en Van der Aa kregen aardige mogelijkheden wat tot niets leidde.

Koude kermis
Toen de verdediging van Gasselternijveen eindelijk het gevoel had dat ze een beetje onder de druk van de voorhoede van de thuisploeg uit waren, werd er gescoord. Waar de Nieveensters dachten dat ze konden gaan ingooien kwamen ze van een koude kermis thuis. Pesse mocht gooien en dit deden ze snel en op het juiste moment. De hele verdediging van Gasselternijveen stond niet in de organisatie. De daaropvolgende voorzet werd simpel binnen getikt door de linksbuiten van de thuisploeg. Na de goal nam Nieveen het heft steeds meer in handen. Maar tot een aansluitingstreffer leidde dit niet.

Probleem
In de tweede helft was het overwicht ook voor Gasselternijveen. Het middenveld werd steeds vaker gevonden door de achterhoede waarna de spitsen bereikt konden worden. Een goal bleef echter uit. Ook Pesse bleef gevaarlijk. Vanuit een corner kopte de nummer 10 genadeloos hard in de bovenhoek. Dit bleek de genadeklap voor de Nieveensters. Ze probeerden het nog wel, maar wanneer men zelfs niet vanaf twee meter afstand tot scoren kan komen, dan heb je een probleem. Tot overmaat van ramp werd Pals ook nog gewisseld vanwege een enkelblessure.

Spoor bijster
De leidsman begon ook uit het niets met kaarten te strooien. Na een goed gefloten eerste helft door de scheidsrechter was de beste man in de tweede helft het spoor bijster. Dit zorgde er onder andere voor dat van der Aa bij Gasselternijveen volgende week weer geschorst is. Bij de laatste goal van Pesse speelde de scheidsrechter ook een discutabele rol. Nadat er bij een scrimmage voor het doel van Bies een overtreding gemaakt werd op Nieboer liet de leidsman doorspelen. De bal werd vervolgens keurig ingeschoten door de aanvaller van Pesse. De laatste 10 minuten heeft Nieveen het laten lopen. Er was weinig eer meer te behalen en de wedstrijd was gespeeld. De spelers die op scherp stonden probeerden er vooral voor te zorgen dat ze zonder kaarten het duel eindigden.

Derby
Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen HHCombi. Voor Gasselternijveen is het zo langzamerhand het seizoen uitspelen en alvast kijken naar volgend jaar. Toch staat de derby tegen GKC nog op het programma. De Nieveensters kijken hier nu al reikhalzend naar uit.

Woortman

AJN MMS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titan wint in matig duel van DSC ’65

Heel groots speelde Titan niet, maar het pakte wel drie punten tegen DSC '65.

Borger verslaat in extremis koploper WVV

Borger won in de dying seconds van koploper WVV en is weer volop in ...