Collectief van Sellingen krijgt beloning

De wedstrijd tegen Zwartemeerse Boys betekende een uitgelezen kans om drie punten bij te schrijven. Drie dure punten in de strijd om handhaving in de vierde klasse. De prestatie van vorige week bracht trainer Scholtens ertoe om zijn basisopstelling op drie plaatsen te wijzigen. Het leverde het gewenste resultaat op, want op het eigen sportpark werd een 2-1 overwinning geboekt.

Positiespel
Hoewel Sellingen in het eerste kwartier prima voetbal op de mat legde, lukte het de zwart-gelen nog niet om snel tot scoren te komen. Onderliggende partij Zwartemeerse Boys kreeg in de gaten dat het qua voetbal wel eens de mindere ploeg zou kunnen zijn en gooide een extra dosis strijd- en werklust in de wedstrijd. Dit zorgde bij de thuisploeg voor problemen, want het verzorgde positiespel zoals Sellingen dat wil spelen, kwam niet uit de verf. Hierdoor was het aantal kansen beperkt en gingen beide ploegen met de brilstand de rust in.

Voetbalwet
Na de thee pakte Sellingen opnieuw het initiatief, maar opnieuw zonder te scoren. Anders dan in de eerste helft kreeg men nu wel kansen. Een aloude voetbalwet zegt dat wanneer kansen niet benut worden, de tegenstander scoort: zo ook in Sellingen, waar Zwartemeerse Boys na tien minuten in de tweede helft op 0-1 kwam. Sellingen dreigde te bezwijken door deze mokerslag, maar in de laatste fase van de wedstrijd rechtte men de rug.

Slotoffensief
Een kwartier voor het einde van de wedstrijd zette Ian de Vrieze de 1-1 op het scorebord, wat het startsein was voor een heus slotoffensief. Zwartemeerse Boys kwam amper nog onder de druk van de thuisploeg uit en met nog tien minuten op de klok kreeg Sellingen loon naar werken: Gerard Potze kopte de bal tegen de touwen voor de 2-1. In het restant verzuimde Sellingen de voorsprong verder uit te bouwen, maar werd de overwinning wel over de streep getrokken.