Harm Visser onttrekt zich aan de malaise in Onstwedde

Onstwedder BoysNa een geweldig seizoen, dat werd afgesloten met een kampioenschap, begon Onstwedder Boys uiterst sterk in de derde klasse. De eerste twee wedstrijden werden gewonnen. Maar daarna werd het stil in Onstwedde, wanneer het om het vieren van punten gaat. In de vijftien volgende wedstrijden werden slechts twee gelijke spelen behaald en werd er helemaal niet gewonnen. Zaterdag was daar de verlossing: een 0-5 overwinning op SCN. Naam van de verlosser: Harm Visser.

Traptechniek
Want met drie van de vijf treffers kan het aandeel van Visser niet worden onderschat. Maar volgens Visser zelf had er nog meer in gezeten: “Ik heb zaterdag ook nog een aantal grote kansen gemist. Deze werden me allemaal aangereikt door ons grote talent Gerko Scheper. Gelukkig kon in het verloop van de wedstrijd mijn vizier scherp stellen!” En behalve een scherp vizier blijkt Visser ook nog eens over de traptechniek te beschikken om doeltreffend te zijn. Hierbij maakt het de 27-jarige overigens niet uit met welk been hij moet schieten: “Zaterdag scoorde ik met links én met rechts. Daar heb ik geen onderscheid in. Je moet gewoon strak afronden.”

HV
Harm Visser, toen hij nog op een klassieke voetbalschoen speelde…

Bescheiden
En met zijn drie treffers tegen de directe concurrent staat Visser inmiddels op dertien goals, wat bijna de helft is van de totale productie (dertig) van zijn team. Wanneer we hem complimenteren met zijn trefzekerheid, blijkt de werkvoorbereider van Bouwbedrijf Speelman ineens bescheiden: “Bij die dertien zitten een aantal penalty’s en vrije trappen.” Een uitspraak waarmee Visser zijn eigen prestaties onnodig afzwakt. Want die zijn beter dan ooit in zijn loopbaan. Dit in tegenstelling tot de prestaties van het vlaggenschip van Onstwedder Boys.

Handhaving
Hierover wil de in Musselkanaal woonachtige aanvaller toch iets kwijt: “Wij weten allemaal heel goed dat het lastig zal zijn om ons rechtstreeks te handhaven. Toch geloven we er nog in. In dat kader was de overwinning op SCN ook een heel belangrijke, want bij een nederlaag was het wel ongeveer over en uit.” En ondanks het loodzware programma voor de mannen van Fokke de Jonge ziet Visser wel degelijk kans op punten: “We treffen de huidige top vier én de nummers zes en zeven nog, dus we kunnen onze borst nat maken.” Die nummer zes is buurman SJS, wat volgens de vrijgezelle Visser een wedstrijd op zich zal zijn. 

Gebrek aan collectief
Wanneer we vragen naar de wedstrijd tegen SCN is Visser lovend over zijn ploeggenoten: “Het was een duidelijke en ook heel terechte overwinning! We hadden meer balbezit én de beste kansen. Dit was het resultaat van een hecht collectief dat voor iedere meter vecht. Want dat heeft er dit seizoen nog weleens aan gemankeerd hoor.”

Bij toeval
Wanneer we Visser nog eens memoreren aan de enorme sprong in zijn productiviteit geeft hij aan dat hij eigenlijk bij toeval in de spits terecht is gekomen: “Eind vorig jaar brak ik mijn neus. Bijwerking na deze breuk is dat mijn neus bijna dicht zit, waardoor ik problemen heb met mijn ademhaling. Op het middenveld spelen blijkt gewoon onmogelijk.” Maar dat het spelen als spits hem zo goed af gaat, heeft ook nog een andere reden volgens Visser: “Ik heb mijn zwarte Puma’s ingeruild voor een blauw-oranje schoen van Adidas. Mijn ploeggenoten hadden hun woordje klaar, maar ik scoor wel makkelijk op, dus ik lach het laatst!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Mario Georgescu: “Sase goluri? Nu este nici mai mult noroc”

Nu e în fiecare săptămână ca un om cu radacini romanesti joaca un rol-cheie ...

Jordie Teuben: “Wij gaan zondag winnen in Ter Apel”

Musselkanaal wist vorig seizoen op de valreep lijfsbehoud te bewerkstelligen in de derde klasse ...