BorgerAan de zegereeks van Borger lijkt voorlopig nog geen eind te komen want ook Willemsoord moest er deze zaterdag aan geloven. De topper eindigde in een 2-1 overwinning voor Borger, dat in de slotminuten de zege veilig stelde. Daarmee kreeg het loon na werken, want zeker gezien de tweede helft had de thuisploeg het meeste recht op de overwinning.
 
Super Saturday
Op deze druilerige zaterdag was er sprake van een heuse Super Saturday in 4D doordat de gehele top vier van de ranglijst tegen elkaar in actie kwam. Naast het treffen tussen Borger en Willemsoord kruisten ook Elim en Hoogeveen de degens met elkaar. De winnaar van vandaag zou dan ook hele goede zaken doen voor het klassement. Dat Willemsoord geen gemakkelijke opgave zou worden bleek wel uit de eerste wedstrijd waarin Borger tegen het gelouterde Willemsoord de bietenbrug op ging. De gasten speelden overigens in de uit- shirts van Borger deze middag, gezien ze niet beschikten over uit- shirts en het thuistenue ook groen is.

Mooie solo
Borger begon goed aan de wedstrijd en zette de bezoekers direct onder druk. Met name de eerste twintig minuten had Borger het betere van het spel en creëerde het ook al een aantal kansen. Het leverde na een kwartier spelen dan ook de verdiende voorsprong op. Mark Meinema bekroonde een mooie solo over de linkerflank met een bekeken schot en liet daarmee de doelman van de bezoekers kansloos. Borger bleef domineren en kreeg via diezelfde Meinema en Erwin Kuiper kansen om de voorsprong te verdubbelen. De vleugelaanvaller was dichtbij zijn tweede, maar de goalie van Willemsoord kon ternauwernood de bal over de lat tikken. Kuiper was nog dichterbij een doelpunt nadat zijn inzet met de grootste moeite werd gekeerd door de doelman van Willemsoord, die daarbij het nodige fortuin had dat de paal hem ook nog een handje hielp. De gasten waren in het begin met name gevaarlijk uit standaardsituaties, die voor het nodige gevaar zorgden in het strafschopgebied van Borger.

Tijd voor Berkenbosch
Gescoord werd er nog niet, maar in het tweede deel van de eerste helft kwam Willemsoord toch beter in het spel. Het leverde een hele grote kans op voor topschutter Berkenbosch, maar oog-in-oog met doelman Stefan Viel kwam laatstgenoemde als winnaar uit de bus. Borger raakte echter de grip kwijt op de wedstrijd en vlak voor rust leek het noodlot toe te slaan. Na een vrije trap van Willemsoord kwam de bal ongelukkig op een arm van een Borger-verdediger waarna de arbiter gedecideerd naar de stip wees. Het buitenkansje werd echter niet benut door Berkenbosch, die de strafschop op de paal schoot. Daardoor leek Borger toch met een 1-0 voorsprong te gaan rusten, maar niets bleek minder waar. Een lange uittrap werd volledig verkeerd beoordeeld door de verdediging van Borger, waardoor Berkenbosch alleen door kon op doelman Viel. Ditmaal werd Viel wel gepasseerd maar ging de inzet via de paal en de benen van Mark Hoving het doel in waardoor het als een eigen doelpunt bestempeld kon worden.

Goudhaantje Meinema
Ondanks de tegenvaller op slag van rust pakten de groenhemden het duel na rust weer goed op. Het fanatieke Borger bleef vroegtijdig storen en drong de bezoekers steeds verder terug op eigen helft. De duels werden van beide kanten niet geschuwd, waardoor het een levendige en boeiende wedstrijd bleef in de tweede helft. De gele kaart kwam er dan ook regelmatig aan te pas in deze wedstrijd. Ondanks dat Borger de overhand had, had het moeite om door de hechte defensie van Willemsoord te breken. Echte grote kansen bleken dan ook spaarzaam deze helft, al waren er zo nu dan wel wat mogelijkheden. De afstandsschoten verontrustten de beide doelmannen echter niet. Met het gelijke spel zouden beiden niet echt veel opschieten en dat besefte Borger ook.

Tandje bijschakelen
Het schakelde nog een tandje bij om de drie punten in eigen huis te houden. De druk op het doel van Willemsoord werd almaar groter, dat niet meer van de eigen helft afkwam. Uiteindelijk volgde in de slotminuten alsnog de beloning voor het harde werken. Mark Meinema mocht zich tot het goudhaantje kronen van deze middag, want met zijn tweede treffer van de middag leek hij Borger naar de overwinning te schieten. Het schot van de middenvelder werd dusdanig van richting verandert dat de doelman van Willemsoord kansloos werd gelaten. Ondanks de blessuretijd die nog volgde bleef de stand ongewijzigd en kon Borger daardoor de verdiende overwinning gaan vieren.

Dubbel programma
Elim wist ook te winnen van Hoogeveen en doordat Borger dat dus ook deed van Willemsoord hebben zij voorlopig de beste papieren in de top van de ranglijst. Er zijn echter nog wel een aantal wedstrijden te gaan en dus is er nog niets definitief beslist. Volgende week wacht er een dubbelprogramma met Pasen als Borger op zaterdag thuis speelt tegen Pesse en maandag afreist naar Wolvega.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

GKC gaat de bietenbrug op tegen Witteveense Boys ’87

GKC kwam slap voor de dag tegen Witteveense Boys '87 en zag dat afgestraft ...

SETA lijdt kostbaar puntverlies tegen Meeden

SETA heeft kostbare punten laten liggen in de titelstrijd in de zaterdag 5e klasse ...