SJS schrijft opnieuw drie punten bij

SJSNa een mindere periode heeft SJS inmiddels het genoegen de smaak van twee overwinningen op rij te proeven. In de altijd lastige uitwedstrijd tegen CSVC uit Coevorden werd SJS naar mate de wedstrijd vorderde steeds sterker en eigenlijk kwam de 1-0 overwinning geen moment in gevaar. Uiteindelijk bleek middenvelder Kay Rijkens de maker van de enige treffer van de middag, en dus matchwinner.

Overwicht zonder gevaar
Het eerste kwartier was overduidelijk voor SJS. Menig blauw-wit-liefhebber zal hebben gedacht: als dit de hele wedstrijd doorgaat, kan het bijna niet misgaan. De gasten speelden zorgvuldig op balbezit en hadden bij balverlies het speeltuig weer snel in bezit. CSVC beperkte zich vooral tot het zoeken van balans en op het moment dat dit lukte was het positiespel bij SJS ineens totaal verdwenen. De ene pass werd nog makkelijker ingeleverd dan de ander en bij vlagen vielen er onverklaarbare misverstanden te aanschouwen. Hoewel SJS nog steeds wel meer balbezit had, kon het in de eindfase weinig tot niets creëren.

Twee kansen
Er kon dan ook niet gesproken worden van echt grote kansen en was het vooral dreiging dat uitging van de SJS-aanvallers Springer, Van Klinken en Zuidema. Ondanks het feit dat CSVC de mindere ploeg was kregen zij wel twee goede kansen. Arend Hein schoot vanuit de draai voorlangs en Marco Cremer schoot een voorzet langs de verkeerde kant van de paal. Dat beide ploegen doelpuntloos de kleedkamer opzochten was dan ook niet verwonderlijk.

Kay Rijkens (in blauw) was de matchwinner voor SJS... (foto: Brigitte de Wijk)
Kay Rijkens (in blauw) was de matchwinner voor SJS… (foto: Brigitte de Wijk)

Kopbal Rijkens
Voor de tweede helft had SJS zich voorgenomen op zoek te gaan naar de overwinning, aangezien dit gevoel sterk aanwezig was. Het bleek geen loze gedachte. De blauwhemden van Loewi Piebes kregen de controle over de wedstrijd en de oranjehemden van Eric Prins kwamen er niet aan te pas. Vooral als het ging om de voorwaartse passes van de thuisploeg kwamen deze vooral bij SJS terecht. Toch bleven in eerste instantie de kansen schaars en was het Kay Rijkens die een voorzet van Gerard Gremmer over het doel kopte. Echter, zoals eerder gememoreerd: SJS kwam steeds sterker voor de dag en het was wachten op de openingstreffer. Rond het uur zou deze dan ook komen.

Rake knal Rijkens
Ronald Zuidema gaf zijn tegenstander het nakijken en bediende Kay Rijkens op maat. Rijkens beloonde het puike werk van Zuidema door de bal achter doelman Rogier Assen te knallen. Het was voor CSVC het moment om het te gaan proberen met lange ballen richting Marco Cremer. Veel soelaas bood dit niet, want zowel Gerard Gremmer als Frank Venema heersten in het hart van de defensie. Het werd even gevaarlijk toen een bal precies tussen de defensie en doelman Marthyn van der Zande viel, maar Venema bracht redding. In de omschakeling was er wellicht nog iets te halen voor SJS, maar niet zelden werd er te gehaast gespeeld om te profiteren. Al met al ging SJS met een terecht zege aan de haal en blijft het zich in de subtop manifesteren.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieten dankzij eigen treffer naar gelijkspel

Gieten heeft, zonder succes, een aanval gedaan op de derde plaats van Sleen. Op ...

Nieuw Buinen laat Rolder Boys kansloos

Nieuw Buinen heeft eindelijk de smaak van een overwinning mogen proeven dit seizoen. Thuis ...