Gieterveen schiet niets op met gelijkspel

GieterveenOp deze stormachtige zondagmiddag stond op sportpark ‘de Hoogkaamp’ de wedstrijd tussen Gieterveen en PJC op het programma. Een wedstrijd tussen twee teams die beiden strijden voor hun laatste kansen op succes in de spannende vijfde klasse E. De thuisploeg had voorafgaand drie punten voorsprong, maar kon deze niet vergroten tot zes en leed dus duur puntverlies.

Fantastische volley
De opening van de wedstrijd was spectaculair. Een crosspass werd gelijk verkeerd ingeschat door de rechtsback van PJC, waardoor Niek Drent met een handig balletje Jorg Post de kans bood om de score te openen. Zijn fantastische volley werd echter net zo knap gered door de keeper van de bezoekers. Deze keeper leek een drukke middag tegemoet te gaan, want hij moest hierna al snel redden op zowel een vrije bal als een afstandsschot van Weerts. Na deze eerste twintig minuten besloot PJC meer druk te zetten op de opbouw van de thuisclub. Hierdoor moest de lange bal gehanteerd worden, maar door de tegenwind was dit erg moeilijk en zorgde dit voor een zeer matig restant van de eerste helft. 

Laatste tikje
PJC kon ondanks het vroege druk zetten niet echt grote kansen creëren, totdat keeper van Dijken een aanname te ver van zijn voet liet stuiteren. Spits Harold Hut had de bal voor het inschieten, maar schoot op de doellijn tegen de inglijdende van der Veen aan. Niet veel later lag de bal aan de overkant wel in het doel. Een goed schot van Weerts kon nog worden gekeerd door de doelman, maar via de borst van zijn verdediger stuiterde de bal richting het doel. Het was van der Veen die alleen maar het laatste tikje over de doellijn hoefde te geven: 1-0. Heel lang konden de groen-witten niet van de voorsprong genieten. Een snel genomen vrije trap kwam aan de rechterzijde van het veld terecht. De hierop volgende voorzet werd door alles en iedereen gemist, waarna clubtopscorer Bert Hut gemakkelijk kon inschieten: 1-1.

Bijzondere beslissingen
Door de weersomstandigheden was de kwaliteit van het spel vaak niet goed te noemen, maar werd er wel een echt voetbalgevecht gestreden. Zo werd in de eerste helft vijf keer de gele kaart getrokken. De scheidsrechter floot in het begin een prima wedstrijd, totdat hij zijn meest omstreden beslissing van de wedstrijd maakte. Niek Drent kwam door over de linkerflank en plaatste de bal precies tussen laatste man en keeper in, waarna Weerts alleen maar in hoefde te schieten. Iedereen, inclusief de tegenstander en grensrechter, gingen uit van een doelpunt. De scheidsrechter nam hier geen genoegen mee en floot voor buitenspel. Hierna floot de scheidsrechter geheel zijn eigen wedstrijd met een aantal bijzondere beslissingen en eigen interpretaties van de spelregels. De beide ploegen zochten de kleedkamers dan ook op met een gelijkspel.

Modderig veld
De tweede helft leek erg op de eerste. Het spel was vaak niet goed, wel was er veel strijd. Beide ploegen creëerden een aantal kansen. Zo verzuimde Bert Hut te scoren door net naast te koppen en kon keeper van Dijken knap redden op een afstandsschot van Hans Nitters. De grootste kansen waren wederom voor het doel van PJC. Zo werd een kopbal van Mulder van de doellijn gehaald en werd een voorzet van Weerts bijna in eigen doel gewerkt. De grootste kans was voor invaller Bitter. Na goed terugleggen van Weerts schoot hij de bal echter naast de goal. In de slotfase claimden de bezoekers nog een strafschop, maar de spits gleed meer uit over het inmiddels erg modderige veld dan dat er daadwerkelijk contact was. Daardoor werden de kleedkamers ook voor de tweede keer opgezocht met een 1-1 stand.

Niet gegund
Een uitslag waar beide ploegen weinig aan hebben. Door puntverlies van Sellingen en SPW konden beide een goede slag slaan in de tweede periode, maar dat was hen niet gegund. Voor Gieterveen staat volgende week de uitwedstrijd tegen Sellingen op het programma, waar gewonnen moet worden om met te blijven doen voor de tweede periode.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen verslaat Holwierde en bekert verder

Sellingen heeft thuis gewonnen van Holwierde en zit in de koker voor de volgende ...

Remise voor GKC in doelpuntrijk duel

De voorronden van de KNVB-beker hebben GKC winst, verlies en een gelijkspel opgeleverd. Van ...