Onstwedder BoysNa de ruime overwinning op SCN en de hele sterke wedstrijd tegen Glimmen, reisde Onstwedder Boys vol vertrouwen af naar Koekange om daar de strijd met Vitesse ’63 aan te gaan. De oranjehemden deden dit zonder Gerwin de Wijk: hij brak in de verloren wedstrijd tegen Glimmen zijn been. In Koekange bleek subtopper Vitesse ’63 overigens te sterk: 2-1.

Stafschopclaim en naast schieten
Geluk bij een ongeluk was dat ook concurrent SCN verloor, en dus blijft de ploeg van Fokke de Jonge op een herkansingsplaats staan. De Boys moesten improviseren want behalve De Wijk ontbraken nog vier spelers vanwege blessures. Het basiselftal kon niet voorkomen dat de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong kwam: een voorzet kon van dichtbij worden binnen getikt. Voor de thee kon Onstwedder Boys één keer gevaarlijk worden, maar net toen Harm Visser dacht te scoren, werd hij gevloerd: een strafschop leverde het niet op. Visser was in de tweede helft wel betrokken bij een treffer, toen hij Robert de Vries bediende. Deze omspeelde twee tegenstanders en scoorde koelbloedig. Vlak voordat Vitesse ’63 de 2-1 maakte met een schot van afstand, kreeg B-junior Bert-Jan Wilzing dè kans om te scoren, maar hij schoot de bal langs de verkeerde kant van de paal. Als gezegd: een slag verloren, maar de oorlog nog niet.  

BorgerIn de vierde klasse D deed Borger goede zaken. Het zag Elim namelijk onderuit gaan tegen Willemsoord, en zelf won het van Pesse door een treffer in de slotfase van de wedstrijd. Jeffrey Spelten was op aangeven van Erik Joling het goudhaantje voor de groenhemden, die nu op de derde plaats staan, achter Hoogeveen en Elim. Paasmaandag wacht nummer vijf: Wolvega.

Kampioenskoorts
Borger-speler Ronald Bulthuis is realistisch: “Het was geen beste wedstrijd vandaag, maar wanneer je kampioen wilt worden, zul je ook dit soort wedstrijden moeten winnen. Het werd even benauwd, maar de punten zijn weer binnen!” En een kampioenschap voor Borger zou zo maar eens realiteit kunnen worden, want de mannen van Arne Joling hebben één wedstrijd en één punt minder dan Elim, en twee wedstrijden minder en drie punten minder dan Hoogeveen. En laat die ploeg nu de tegenstander in de laatste wedstrijd van het seizoen zijn.

NWVVDrie punten aan het totaal toegevoegd, en eenzelfde aantal punten dichterbij v.v. Sweel komen: NWVV beleefde een prima middag. Door twee treffers van Remco Boers en één van Rick Hendriks werd met 1-3 gewonnen van staartploeg Erica ’86. De ongeslagen reeks van de Nieuw-Weerdingers wordt hiermee weer verlengd: de teller staat inmiddels op elf. De laatste ploeg die van de mannen van Geert Aalderink wist te winnen: v.v. Sweel. 

Maar omdat de topploegen in de vijfde klasse F, op Sweel na, ook allemaal hun wedstrijd wonnen, komt NWVV niet heel veel verder in de stand. Een kampioenschap is uit beeld (zeven verliespunten meer dan NKVV), dus moet men hopen op een (vervangende) periodetitel.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Doelpuntenfestijn bij beloftenderby SC Stadskanaal – Nieuw Buinen

Afgelopen woensdag stond op Sportpark het Pagedal een Kanaalstreek-derby op het programma tussen de ...

Titan moet op herhaling na nederlaag tegen Read Swart

Titan wist niet te winnen van Read Swart en heeft donderdag nog een nieuwe ...

Stadskanaal volkomen kansloos tegen reserves Be Quick

SC Stadskanaal moest voor de beker aantreden tegen het tweede elftal van Be Quick ...