TEVV voert de druk op Germanicus op

logo_tevvTEVV had nog een appeltje te schillen met Peize. De uitwedstrijd begin dit seizoen werd kansloos verloren met 5-1 en ook in de beker hadden de Mondkers de nodige moeite, maar trok men na het nemen van strafschoppen wel aan het langste eind. Tevens besefte TEVV dat men de druk op koploper Germanicus enorm kon opvoeren door in het Paasweekend beide inhaalwedstrijden te winnen. Genoeg ingrediënten voor een mooie wedstrijd. Waar de eerste kwartier nog redelijk gelijk op ging, nam TEVV het heft stapje voor stapje meer in handen.

Chocoladebeen
Dit leidde tot een kans voor Sander Marissen, die met zijn chocoladebeen net naast het doel schoot. Er was een mogelijkheid voor Jan-Jaap Wever na een prima voorzet van Rick Zondag en vlak voor rust stelde Sander Marissen Jurnell Rojer in staat om de ploeg van TEVV-coach Hans Kamphuis op voorsprong te zetten. Alleen één van de vele hobbeltjes op het veld verhinderde dit. Peize pompte wel een aantal ballen in de zestien, maar deze werden bekwaam door de weer teruggekeerde Wim Kok onschadelijk gemaakt. 

Duimschroeven aandraaien
De mannen van TEVV kregen opdracht van hun trainer om de duimschroeven verder aan te draaien. Aanvoerder Eddie Schoenmaker begreep dit uitstekend en schoot onmiddellijk TEVV naar een 1-0 voorsprong. Tien minuten later was het al 2-0 nadat Maikel Kroeze de bal veroverde, snel het middenveld overstak en Jurnell Rojer aan het werk zette. Die passeerde zijn tegenstander en gaf Jan-Jaap Wever een vrije kans in plaats van voor eigen succes te gaan. De spits beschaamde het vertrouwen niet en pikte zijn goaltje weer mee. Peize was aangeslagen en kwam niet meer tot veel tegenstand en toen Eddie Schoenmaker in de zestien zijn tegenstander op het verkeerde ben zette en met zijn zwakke been voor de 3-0 zorgde was de wedstrijd gespeeld.

Druk opvoeren
Ayhan Bas en Sander Marissen konden het veld verlaten voor Oguzhan Altun en Benjamin Mazeau en beide invallers lieten direct zien dat TEVV over een echt prima bank bezit. Wervelwind Altun werd ook nog beloond door de 4-0 aan te tekenen nadat Jan Jaap Wever hem vrijspeelde. In de slotfase had keeper Wim Kok het geluk dat hij de bal tegen de paal kon kijken, zodat TEVV weer in een belangrijke wedstrijd de nul kon houden. Het team ligt op koers: wanneer het op Tweede Paasdag de topper tegen Noordster nog minimaal een punt pakt, kan TEVV daarna nog eens goed kijken waar het tot in staat is voor de rest van het seizoen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal verrast koploper Germanicus

Stadskanaal boekte een knappe overwinning op bezoek bij Germanicus.

Nederlaag kost Borger het kampioenschap

Borger heeft in de afgelopen week haar kansen op de titel in de vierde klasse ...