Ter Apel en Stadskanaal delen de punten

ta-sknHet was voor SC Stadskanaal, op voetbalgebied, niet bepaald een vrolijk Paasweekend. De haast onverslaanbare koploper kwam ook vanmiddag niet verder dan een gelijkspel tegen Ter Apel ’96, waar afgelopen zaterdag ook al twee punten verspeeld werden in en tegen Alteveer. Voor de Ter Apelers zal deze puntendeling nog het meest pijn doen: zij zagen concurrent Gieten weer twee punten uitlopen.

Matig
Veel voetballiefhebbers zullen vanmiddag nog eens terug gedacht hebben aan de heenwedstrijd van vorig jaar september, toen beide ploegen er een mooie voetbalavond van wisten te maken. Hoe anders was het deze middag. In de eerste helft was het niveau nog behoorlijk en waren er enkele mooie aanvallen te aanschouwen, maar na de rust werd het er allemaal niet beter op. Het spel lag haast meer stil dan dat er gevoetbald werd en dat kwam de wedstrijd zeker niet ten goede. De 1-1 eindstand was zodoende een terechte afspiegeling van een matige wedstrijd tussen de nummers één en drie.

Koeltjes
Dat Ter Apel ’96 voor de winst wilde gaan was al snel duidelijk. De mannen van Rik Udema openden sterk en binnen vijf minuten stond Garik Ghazarjan oog-in-oog met Royce Geerlings, waarbij laatstgenoemde als winnaar uit de strijd kwam. Even later moest Geerlings weer handelend optreden, ditmaal op een inzet van Ter Apel aanvoerder Roy Hooiveld. Na een klein kwartier was het dan wel raak voor de grensbewoners. Stadskanaal aanvaller Rodney Romney verspeelde de bal, Pascal Kok leverde de bal vervolgens simpel in bij Jeroen Schoonbeek die koeltjes afrondde: 1-0.

Pascal Kok (R) passeert Ter Apel aanvaller Garik Ghazarjan. (Foto: Stoffer Bakker)
Pascal Kok (R) passeert Ter Apel aanvaller Garik Ghazarjan. (Foto: Stoffer Bakker)

Tegenvaller
De thuisploeg drong vervolgens meer aan en ging op zoek naar de tweede treffer. Een goede aanval via Ghazarjan en Hooiveld kon ternauwernood worden weggekopt door Jordy Geerlings en even later kopte de kleine Garik Ghazarjan na een voorzet van Mendinho Mendes over. De gasten daarentegen kwamen niet tot uitgespeelde kansen en werden alleen gevaarlijk via standaardsituaties en een afstandsschot van Rodney Romney na bijna een half uur spelen. Vlak voor rust moest Stadskanaal nog een tegenvaller incasseren. Hidde Jan Hidding moest geblesseerd aan zijn hamstring het veld verlaten en werd vervangen door Ron Lohuis.

Hachelijk
Het begin van de tweede helft was voor Stadskanaal, dat ook al gauw gevaarlijk opdook voor keeper Brian de Jonge. Deze hachelijke situatie kwamen de Ter Apelers zonder kleerscheuren door, maar even later moest de Jonge wel vissen. Denny Feiken was met een harde, lage vrije trap de maker van de 1-1. Stadskanaal probeerde hierna door te drukken en drong Ter Apel steeds verder terug. De defensie van de rood- zwarten had echter weinig te duchten van de normaal zo trefzekere Stadskanaal- aanvallers en verder dan een schot voorlangs van Sten Vos kwamen zij dan ook niet.

Oponthoud
De over het algemeen sportieve derby kwam hierna wat meer in evenwicht en het gevaar ontstond vooral uit vrije trappen en corners. De vele blessurebehandelingen zorgden voor veel oponthoud en hierdoor kwamen beide ploegen niet meer aan goed voetbal toe. Wel doken Joey Huizingh namens Ter Apel en Robert Oosting namens de gasten nog gevaarlijk op voor de keeper, maar ook zij konden geen verandering meer aanbrengen in de stand.

banner_cafede2

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen verliest geflatteerd van LEO Loon

Gasselternijveen verloor haar eerste oefenwedstrijd van het seizoen met ruime cijfers, maar zag wel ...

De Treffer ’16 verliest ook van Eext

De Treffer '16 staat nog altijd op nul punten, Eext bleek zondag ook te ...

Sellingen wint ook derde bekerwedstrijd van Veelerveen en gaat door

Sellingen won ook haar derde groepswedstrijd en plaatste zich voor de volgende ronde van ...