eec-hocDe Kanaalstreek-derby tussen EEC en HOC was er één met grote belangen. Beide teams wilden niet verliezen, om nog kans te blijven maken op het kampioenschap. Na een goede eerste helft van HOC en een beter EEC in de tweede helft werden de punten gedeeld en zag men EHS ’85 plaats twee overnemen.

Voorjaarszonnetje
De vele toeschouwers die waren afgekomen op deze kraker in 5F konden genieten van het voorjaarszonnetje en een sterk acterend HOC in de eerste helft. EEC oogde, wellicht vanwege de grote belangen, wat nerveus en kwam slechts sporadisch aan voetballen toe. Veel kansen waren er echter niet voor beide ploegen. De grootste was voor Richard Wiggers namens HOC, maar hij stuitte op de goed opgestelde Jasper Lubbers en zo stond het nog 0-0 bij rust.

Afgekeurd
Na de thee gooide EEC de schroom wat van zich af en kwamen de blauw- witten beter aan het voetballen toe. HOC hanteerde veelal de lange bal en moet het daar doorgaans niet van hebben. In de zestigste minuut kwam EEC via Mark Wanders op 1-0, na een goede pass van Pascal Slagter. De thuisploeg dacht vervolgens zelfs op 2-0 te komen, ware het niet dat deze treffer werd afgekeurd.

Penalty
Zo bleef HOC in leven en kregen de Odoorners 10 minuten voor tijd dé kans op de 1-1. Gerard Eefting passeerde Ferdie Ottens op snelheid en werd neergelegd in de zestien- meter. De toegekende penalty werd benut door Marc van Bergen, waarmee de stand op 1-1 werd gebracht. Gelijk na de aftrap leek ook EEC zich op te kunnen maken voor een strafschop, maar scheidsrechter Spieard hield het bij een overtreding buiten het strafschopgebied. Deze leverde niets op en zo eindigde deze spannende derby in 1-1.