TEVV nadert koploper tot twee punten

logo_tevvOp het slecht bespeelbare veld van sportpark ‘De Treffer’ stond Paasmaandag een heuse topper tussen TEVV en Noordster op het programma. Dat TEVV de wedstrijd van zaterdag tegen Peize in de benen had, was duidelijk te zien. Ze kwamen weinig aan voetballen toe en TEVV liep veel achter Noordster aan. Maar aan het eind van de dag stond er wel een 2-1 stand op de borden en dus is het gat met koploper Germanicus nog maar twee punten.

Verkeerde kleur
Vanwege het slechte veld kozen de gasten veelvuldig voor de lange bal, waarna er veel duels voor de zestien plaatsvonden. Meestal werden die door de geel-blauwen gewonnen,  maar vervolgens werden de bal veelal naar de verkeerde kleur gespeeld. Dus dat schoot niet echt op: voor de doelen waren er weinig kansrijke situaties te noteren, en dus gingen beide ploegen na 45 minuten voetballen met een brilstand de kleedkamer in. Dat er wat moest gebeuren werd ook wel duidelijk gemaakt in de kleedkamer. Trainer Hans Kamphuis bracht Oguzhan Altun in het veld voor Ayhan Bas en liet zijn ploeg iets anders spelen.

Aangever Marissen
Dit sorteerde direct effect. Noordster verloor de bal in de opbouw aan Sander Marissen, die de bal meegaf aan Jurnell Rojer. De aanvaller liet keeper Kenny Koning volledig kansloos: 1-0.  Noordster bleef volharden in het zelfde spel en TEVV kwam er nu wel veel gevaarlijker uit. Het was wederom Sander Marissen die aan de basis stond van een goal voor de Mondkers. Marissen wist de handige Oguzhan Altun te bereiken, die Gerhardus Abbas liet staan en keeper Kenny Koning verschalkte in de verre hoek: 2-0. TEVV vergat daarna de wedstrijd op slot te gooien en wist de mogelijkheden niet om te zetten in daadwerkelijke kansen.

Billen knijpen
Noordster bleef ook wel gevaarlijk, maar kreeg het niet voor elkaar om de kansen die ze creëerden, om te zetten in goals. Rick Lange, laatste man van Noordster, kon met een overtreding nog net voorkomen dat Oguzhan Altun op de keeper af zou gaan, iets dat hij enkele minuten nog een keer deed: rood. De wedstrijd leek daarmee gespeeld, maar Rick Zondag liep een speler Noordster van de sokken. Kees Dun benutte de penalty feilloos, zodat het toch nog billenknijpen werd voor de geel-blauwen. Aangezien Noordster niet echt het geloof had om te scoren en nog een tweetal mogelijkheden onbenut lieten bleef het in deze slechte wedstrijd 2-1 voor TEVV.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieten doet goede zaken met zege op Groninger Boys

Gieten deed goede zaken met de overwinning tegen Groninger Boys en blijft bovenin meedoen.

Ongelukkig SETA met lege handen tegen Mussel

In de Kanaalstreek-derby tegen SV Mussel moest SETA-trainer Kral puzzelen. Zelf mocht hij door ...