Gieten heeft geen moeite met buurman

GietenVorig jaar verraste Eext nog door in Gieten met 5-3 te winnen, maar vanaf het begin was duidelijk dat zo’n verrassing er vandaag niet weer in zat. Op sportpark ‘De Goorns’ stopte de teller bij 8-0, na een 3-0 ruststand. Topscorer Geir Lutjes scoorde drie keer. Vanaf het begin domineerde Gieten tegen de door personele problemen gehandicapte buurtgenoot. Na vijf minuten spelen kwamen de rood-witten op voorsprong. Uit een vrije trap van Bas Alting kopte Guido Vedder de bal achter doelman Poelman: 1-0. Hiermee was de wedstrijd gelopen. 

Geblesseerde Maliepaard
In de twaalfde minuut waren de gasten ook even gevaarlijk, toen Roald Lammerts via de vingertoppen van Jeffrey Tappel net over het doel van Gieten schoot. Maar binnen twintig minuten spelen scoorde Lutjes de 2-0, met een fraaie lob over de keeper. Amper vijf minuten kwam de ruststand op het bord te staan toen Gert Maliepaard in de zestien aan kon nemen, en mocht afwerken. Het enige momentje in de eerste helft waar Gieten niet blij mee zal zijn geweest, was de overtreding op Maliepaard: de aanvoerder moest geblesseerd het veld verlaten. 

Eenrichtingsverkeer
Ook in de tweede helft was het eenrichtingsverkeer naar het doel van de Eexter Ossen. Tien minuten na rust kwam Gieten op 4-0, toen Van der Heyde uit een hoekschop van Atal Amini de bal bij de tweede paal in het doel tikte. Na een uur spelen scoorde Lutjes de 5-0 met een kopbal uit een voorzet van Alting. De topschutter van de rood-witten maakte tien minuten later, opnieuw op aangeven van Alting, zijn hattrick compleet. De laatste twee treffers werden gemaakt door Bas Alting en invaller Jacco Martens. Een makkelijke middag dus voor Gieten dat nu drie punten voorsprong heeft op Ter Apel ’96 én een wedstrijd in te halen. De komende tegenstanders zijn Pekelder Boys en SC Stadskanaal, wat zonder meer lastige tegenstanders zijn.

Woortman

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Slotfase nekt Borger in Hollandscheveld

Met nog tien minuten op de klok leidde Borger nog met 0-1 bij Hollandscheveld en ...