Alteveer van ‘top’ naar ‘flop’

AlteveerHet bleef lang onrustig in Alteveer nadat zaterdag de grote buurman SC Stadskanaal op een gelijkspel werd gehouden. Trainer René Nijgh was zo trots als een pauw vanwege de prestatie van zijn mannen. Hoe anders was het na de uitwedstrijd tegen Weiteveense Boys. De geelhemden stonden met 0-2 voor, maar stonden na negentig minuten voetballen toch met lege handen: 3-2.

Sterk begin
In de eerste fase van de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg, die de zaterdag uitgevallen René Meems in de basisopstelling zag terugkeren: een steekpass van Can Altunay werd door Erik Broesder op waarde geschat en met een lob over doelman Menke gewerkt. Dit duel vond een paar minuten nog een keer plaats. Nu mocht Broesder aanleggen voor een vrije trap. Weer kwam de veteraan winnaar uit de strijd: 0-2. Weiteveen kon geen vuist maken en Alteveer controleerde het spel in het restant van de eerste helft. Maar aan het einde van het eerste bedrijf liep Alteveer tegen twee tikjes op: doelman Sander van Duuren ging zwaar in de fout, waardoor er 1-2 op het scorebord kwam te staan én slot op de deur René Meems viel opnieuw geblesseerd uit. 

Gewijzigd wedstrijdbeeld
De treffer vlak voor de thee gaf de thuisploeg enige hoop, en dit vertaalde zich in het opstropen van de mouwen. Alteveer wist hier niet mee om te gaan, en al vlot na de rust werd de gelijkmaker geïncasseerd: een kopbal werd langs Van Duuren gekopt. De druk van Weiteveense Boys op de defensie van de geelhemden werd steeds groter, maar leverde pas twintig minuten voor het einde van de wedstrijd de derde tegentreffer op. In het restant van de wedstrijd was het aan Sander van Duuren te danken dat de nederlaag niet groter uitviel.

De Jonge Sport

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ruime winst voor Stadskanaal bij rentree

SC Stadskanaal heeft zich tijdens de rentree in de tweede klasse beloond met een ...

Buinerveen vergeet van Buinen te winnen

Buinerveen heeft in de burenstrijd tegen Buinen een uitgelezen kans op een overwinning laten ...

Winnend Borger blijft in de race

Erwin Kuiper, topscorer van S.V. Boger zal vanaf zijn vakantie-adres opgelucht hebben gereageerd op ...