Niek Tieben bezorgt Musselkanaal drie punten

MusselkanaalNa het gelijke spel van vorige week tegen ZFC Zuidlaren mocht Musselkanaal afgelopen zondag aantreden tegen het eveneens hoog geplaatste Zuidwolde. De inzet van heden middag was de derde plaats. Aan het weer en aan het fantastische kunstgrasveld op het hoofdveld lag het in ieders geval niet. Bij Musselkanaal waren er twee wisselingen in de basis elf. Smaakmaker Mark Bos en aanvoerder Rick Berends waren vandaag niet van de partij. Beide heren waren geschorst. Voorin stonden Kevin Oosting, Ferdinand vd Sluis en Dominic Folkerts geposteerd. Over de laatste naam later meer. In de verdediging van de ‘’Musselknoalsters’’ keerde sterkhouder Jeroen Drenth terug van een schorsing.

Musselkanaal begon gretig aan de wedstrijd en legde gelijk hun wil op aan Zuidwolde. Dit resulteerde in een paar uitstekende kansen voor Dominic Folkerts. Folkerts had het op de heupen en werd met regelmaat gekatapulteerd met een paar lange ballen. Voetballend was Musselkanaal de bovenliggende partij, Zuidwolde gaf daar ook alle ruimte en tijd voor.

Rode kaart
Een kwartier voor de rust zorgde leidsman Frankena uit Leeuwarden voor wat opschudding. Trainer Wilbert Arends tekende protest aan tegen het feit dat de scheidsrechter alle blessure behandelingen buiten het veld liet plaats vinden, echter de behandelingen van Zuidwolde konden wel gewoon in het veld worden gedaan. De scheidrechter liet zich gelden en toonde trainer Arends een rode kaart voor herhaaldelijke opmerkingen richting de leidsman. Dit zorgde voor heel wat tumult voor de dug-out van Musselkanaal. Toen de kruitdampen weer waren opgetrokken kon het spel zijn vervolg vinden en mocht Niek Tieben kort voor rust aanleggen voor een vrije trap. Zijn schot draaide zonder aanraken van wie dan ook in de goal van Zuidwolde en zo ging Musselkanaal de rust in met een 1-0 voorsprong.

Counter
In de tweede helft zocht Zuidwolde naar de gelijkmaker en ging Musselkanaal wat meer voetballen vanuit de counter. Dit leverende voor beide partijen nog een paar kleine kansen op. Echter spits Capellen werd deze middag aan banden gelegd door de uitstekend spelende Ruben Manning. Verdedigend stond het goed bij de groenhemden en doordat zij voor de zevende keer dit seizoen geen doelpunt hoefde te incasseren, gingen de drie punten mee naar Musselkanaal.

Nacompetitie
Zondag mag Musselkanaal aantreden tegen v.v. Sweel. Musselkanaal ligt nog altijd op koers voor een plaats in de nacompetitie, maar met Zuidwolde, CEC en Twedo zitten nog een paar andere kanshebbers op het vinkentouw. De strijd om de titel in de derde klasse D lijkt dit seizoen te gaan tussen Valthermond en Titan.

Medawa

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen wint in eigen huis van Buinen

Gasselternijveen heeft de thuiswedstrijd tegen Buinen in winst omgezet en blijft in de subtop ...

Onstwedder Boys en Borger komen niet tot scoren

Onstwedder Boys en Borger hielden elkaar in evenwicht, maar schoten beiden met het gelijke ...

Gieten in slotfase langs Weerdinge

Gieten won de thuiswedstrijd tegen Weerdinge en heeft de volle buit na twee competitiewedstrijden.