Westerwolde op weg naar vierde klasse

WesterwoldeDoelman Henk Hebers bleek voor Wedde een niet te nemen hindernis. Tot ver in de tweede helft moest Hebers een aantal keren doortastend optreden om de 0-1 voorsprong van zijn Westerwolde te verdedigen. Dit lukte, en toen Rommert Dijk een kwartier voor het einde van de wedstrijd uit een counter de voorsprong verdubbelde, was de winst in de tas. Een belangrijke overwinning in de jacht op het kampioenschap in de vijfde klasse E. Een doel dat binnen handbereik is, na het verlies van concurrent Bareveld tegen BNC.

Voortvarende start
Westerwolde ging voortvarend van start in Wedde: Roy de Jongh haalde trekker over nadat een inzet van Rick te Velde afketste op een verdediger van de thuisploeg. Op dat moment was er nog maar een handvol tellen gespeeld. Voor Wedde was de vroege achterstand het sein om alles op de aanval te gooien. Rico van Heumen, dit seizoen een gevaarlijke aanvaller, lag de hele middag echter aan de ketting bij Erik Bunt. Er werd slechts een aantal kleine kansen afgedwongen door de groenhemden, die deze niet konden benutten. 

Veel strijd in de wedstrijd tussen Wedde en Westerwolde...
Veel strijd in de wedstrijd tussen Wedde en Westerwolde… (foto’s: Bé Eelsing)

Typische derby
Ook na de rust aarzelden de manschappen van Harold Molanus niet af en ging men in de aanval. Hierbij schroomden de heren overigens niet om de nodige fysieke kracht in de strijd te gooien. Dit leverde de behendige Rick te Velde een aantal behoorlijke schoppen op en hij moest de wedstrijd geblesseerd verlaten. Maar ook Westerwolde liet zich niet ongemoeid: verdediger Harmen Huls van Westerwolde ontsnapte aan de rode kaart na een stevige  tackle op een speler van Wedde. De typische derby, met veel strijd en spanning maar met weinig goed voetbal, werd uiteindelijk via een counter beslist. Rommert Dijk was attent op een afgeslagen inzet: 0-2. Komend weekend wacht de thuiswedstrijd tegen Drieborg, waarna op 16 april met Bareveld wordt gestreden: rollen de mannen van Jan de Roo goed door deze wedstrijden, dan is het kampioenschap slechts een kwestie van tijd. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

ZNC in slotfase langs TEO

Twee prachtige doelpunten zorgden ervoor dat ZNC met 2-1 wist te winnen van TEO.

JVV verliest van tiental Zandpol

JVV moest het hoofd buigen voor het tiental van Zandpol.