Tom Meijers: “Juichende helden”

Plop! Heerlijk zeg, even een lekker biertje. Die heb ik wel verdiend na een lange dag werken. Als ik languit neerplof op de bank en mijn beentjes in een lekkere houding positioneer kijk ik naar de tv. Topscorers, kanonskogels en goalgetters wees gewaarschuwd! Al zappend beland ik namelijk midden in een discussie over het juichen van Cristiano Ronaldo. Ik begin te lachen. Een typisch gevalletje van een mug een olifant maken.

Ronaldo’s ‘calma’ zou volgens muggenzifters als provocerend betiteld moeten worden. Het is een manier van juichen waarbij hij naar de aanhangers van de tegenpartij gebaard dat ze even rustig moeten zijn.

Ach, het is volgens mij nogal overtrokken. Beetje mierenneukerij. De één maakt met zijn handen een hartje, waar de ander een landingsbaan in de graspollen glijdt en nog weer iemand anders dankt zijn denkbeeldige god door in het luchtledige te kijken en te wijzen. Ik vind het allemaal wel goed. Je kunt het ook van een andere kant bekijken. Sommige spelers juichen juist bazig.

Zlatan Ibrahimovic bijvoorbeeld. De vedette van Paris Saint-Germain liet zich na een verloren wedstrijd even gaan. ‘Slechtste scheidsrechter ooit’, ‘Frankrijk verdient PSG niet’ en ga zo maar door. Een brommende Zweed van twee meter en een borstkas van hier tot ginder, die als een verwend kind tegen zijn ouders zegt dat zij hem niet waard zijn omdat hij net niet die coole schoenen had gekregen die zijn buurjongen wel had. Een wervelstorm aan kritiek kwam over ‘Ibracadabra’ heen. En Zlatan zou Zlatan niet zijn als hij niet op zijn Zlatans op dit commentaar zou reageren. Nadat hij iedereen in de volgende wedstrijd op drie doelpunten had getrakteerd gebaarde hij dat het allemaal maar loze babbelaars zijn.

En dan heb je ook nog Wayne Rooney. Een filmpje van de Engelsman waarin hij knock-out wordt geslagen door een vriend tijdens een potje boksen werd ontelbaar veel bekeken op het internet. Het filmpje leverde een hoop commotie op in Engeland en wat doet Rooney? De eerstvolgende wedstrijd tegen Tottenham Hotspur schiet hij een bal tegen de touwen en juicht hij door middel van boksbewegingen en knock-out te gaan. Daar kan ik nou echt van genieten.

Voetballers als Ronaldo, Rooney of Ibrahimovic staan wat mij betreft dan ook boven iedereen als het gaat om juichen. Iemand met een dergelijke status mag van mij op blote kont door het hele stadion rennen als hij scoort. En wanneer hij dat doet, dan neem ik lachend nog een slokje van mijn bier.

Tom Meijers…

 

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

René Nijgh: “FC Hollywood met Piet”

Na mijn profbestaan maakte ik na bemiddeling van ploeggenoot Michel van Oostrum de overstap ...

Tom Meijers: “Psst, Psst”

“Ja, vandaag ga ik het doen”, denk je. Je trekt je jas aan en ...

Column: Goede Tijden, Slechte Tijden

De maandelijkse column, dit keer geschreven door Arie Weits, over de successen van het ...