Stadskanaal moet nog één keer winnen

SC StadskanaalNadat de wedstrijden in het paasweekend maar twee punten opleverden leerde Stadskanaal weer even wat het was om niet te winnen. Om toch snel de promotie en het kampioenschap binnen te slepen was het toch de noodzaak om deze zondagmiddag in Valthe tegen Valther Boys de drie punten te pakken. Dit gebeurde ook: na een saaie wedstrijd op Sportpark Duurshof gaf het scorebord na negentig minuten 0-3 aan.

Basisklant Bakker
Trainer Rick Slor had één wijziging aangebracht in z’n basiselftal. Jeffrey Bakker mocht nu beginnen vanaf de aftrap ten faveure van Rodney Romney. Dit bleek al binnen vijf minuten een goede keuze te zijn. Een lange bal van achteruit gaf Bakker de mogelijkheid om op snelheid langs zijn tegenstander te komen en dwars door de verdediging heen te snijden, daarna schoot hij de bal keihard in het doel van Valther Boys: 0-1. Vaak betekent een snel doelpunt dat de score snel kan oplopen, echter wat volgde was voor het publiek een saaie eerste helft. Stadskanaal was de betere ploeg en Valther Boys hadden niks in te brengen.

Jeffrey Bakker (11) brak tegen Valther Boys de ban...
Jeffrey Bakker (11) brak tegen Valther Boys de ban…

Geblesseerde Vos
Toch lukte het Stadskanaal niet om nog veel echte kansen te creëren. Gevaar was er met Bakker, Sten Vos en Robert Oosting wel steeds. Tien minuten voor rust kreeg Stadskanaal nog een domper te verwerken. Vos moest geblesseerd het veld verlaten en Romney kwam in het veld om hem te vervangen. Vlak voor rust maakte Stadskanaal de 0-2: Romney schoot en de keeper van Valther Boys liet de bal los,  waarna Tristan Rotman de bal in het doel schoot.

Honderd keer raak
Na rust was het wachten op de 0-3, dit zou namelijk het honderdste doelpunt van de competitie zijn voor Stadskanaal. Stadskanaal was ook de tweede helft weer dreigender dan Valther Boys wat er niet uitkwam. Bakker kwam nog een paar keer goed door de verdediging heen, maar bij de eindpass ging het steeds mis. Na een kwartier kwam Oosting goed door vanuit het midden en nadat zijn eigen schot een verdediger raakte kwam de bal voor de voeten van Tristan Rotman die zijn tweede van de middag maakte.

Tristan Rotman en Robert Oosting vieren de honderdste treffer... (foto: Stoffer Bakker)
Tristan Rotman en Robert Oosting vieren de honderdste treffer… (foto: Stoffer Bakker)

Beslissende fase
Het wachten was uiteraard op nog meer doelpunten. Toch kreeg ook even later Valther Boys een kans, echter vonden ze keeper Royce Geerlings op hun  weg. Stadskanaal deed op dat moment ook niet zo heel veel meer, waarschijnlijk met het oog op de wedstrijd van tegen Gieten komende donderdag. Blessures of kaarten kon Stadskanaal natuurlijk niet gebruiken. Dat laatste lukte niet helemaal, want Jordy Geerlings en Erik Kok verlieten geblesseerd het veld. Komende donderdagavond wordt de topper in en tegen Gieten gespeeld. Bij winst is Stadskanaal gepromoveerd en kan het komende zondag thuis tegen Alteveer kampioen worden.

banner_cafede2

Tags:

  • Show Comments (0)

  • Jan hulshof

    Natuurlijk allemaal prachtig en geweldig wat Stadskanaal presteerd en laat zien,maar je moet je als club toch schamen dat je in de 4de klasse zondag speelt. Met zoveel inwoners/leden moet een club als Stadskanaal toch minimaal 2 de klasse spelen? Dit is iets wat al 20 jaar t zelfde is Bie de knoalsters wel de voetballers maar geen team/ eenheid.

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bareveld wint thuis van Heiligerlee

Bareveld won in eigen huis van Heiligerlee en pakte daarmee weer drie belangrijke punten.

Mussel nog niet van de nul af

Mussel mocht in haar tweede wedstrijd van het seizoen proberen de eerste driepunter te ...

GKC morst punten tegen hekkensluiter Sport Vereent

Veel doelpunten, maar GKC zal geen tevreden gevoel hebben overgehouden aan het gelijke spel ...