Misstap voor titelkandidaat Borger

BorgerBorger heeft de acht zeges op rij geen vervolg kunnen geven tegen VVAK. De straffe wind en het kick and rush voetbal van de tegenstander zorgden voor een moeilijke voetbalmiddag. De groenhemden kregen nauwelijks kansen tegen, hadden zelf wel voldoende kansen om te scoren, maar gaven de thuisploeg wel twee cadeautjes. Het scoorde zelf ook maar twee keer dus was een 2-2 gelijkspel het gevolg en daarmee leed Borger duur puntverlies in de strijd om promotie.
 
‘Kick and rush’
Het bleken deze middag moeilijke omstandigheden op het sportpark van VVAK. Over het veld raasde een stevige wind en in combinatie met de lichte wedstrijdbal maakte het lastig om fatsoenlijk voetbal op de overigens goede grasmat te leggen. Na vijf minuten spelen kostte Borger dat al de kop, nadat er op klungelige wijze werd uitverdedigd. Het balverlies werd dankbaar in ontvangst genomen door de aanvaller van VVAK die de bal zo in het lege doel kon schuiven. Verder was het veel kick and rush van de thuisploeg en maar hopen dat de bal goed viel. Het zorgde er wel voor dat Borger nauwelijks in het ritme kwam in deze wedstrijd.

V-B
Borger trof in VVAK een taaie tegenstander…

Kiezelhard
Na een kwartier spelen kwam het wel weer op gelijke hoogte. Jeffrey Spelten bracht zijn ploeg langszij door een vrije trap van grote afstand kiezelhard binnen te schieten. Het zorgde ervoor dat Borger wat meer de overhand nam en op zoek ging naar de voorsprong. Die kwam er opnieuw via Spelten, die na een goede aanval prima raak schoot. Na de 1-2 had het ook voor rust afstand kunnen nemen van VVAK, maar Borger verzuimde dat. Luuk Kenter kon alleen af op de doelman van de thuisploeg, maar zag zijn poging gesmoord worden op de rand van de zestien. Erwin Kuiper was op slag van rust heel dichtbij de 1-3 nadat hij een mooi schot via de vingertoppen van de doelman en de paal naast zag gaan.

 
Strafschop
Ook na de pauze had Borger kunnen toeslaan via Kenter, die een goede kans kreeg aangeboden van Mark Meinema. De vaak zo trefzekere spits kon het net deze middag echter niet vinden en hielp de geboden kans om zeep. Met veel lange ballen en fysiek spel trachtte de thuisploeg Borger het lastig te maken, maar het was Borger zelf dat de thuisploeg weer in het zadel hielp. Een vrije trap werd neergelegd bij de tweede paal, waar deze werd teruggelegd met een kopbal. Doelman Stefan Viel kon niet meer bij de bal, waarna Melvin Ottens ongelukkig zijn tegenstander ondersteboven drukte in het strafschopgebied. Er restte de leidsman niets anders dan een strafschop te geven, die overigens feilloos werd binnen geschoten.

Missende Kuiper en Kenter
Borger had echter nog ruim de tijd om er een overwinning uit te halen en creëerde opnieuw nog een aantal kansen om de 2-3 te maken. Het hardwerkende VVAK probeerde met man en macht het punt uit het vuur te slepen, waardoor Borger het lastig bleef houden. De kansen die nog kwamen, waren niet weggelegd voor Kuiper en Kenter, die hun doelpogingen niet achter de doelman van VVAK wisten te krijgen. Ditmaal kwam er ook in de blessuretijd geen treffer voor Borger waardoor het genoegen moest nemen met een gelijkspel.

 
Duur puntverlies
Het betekende sinds lange tijd weer eens puntenverlies, maar nog altijd blijft Borger volop mee doen. Uit de laatste negen wedstrijden haalde het 25 punten wat als een prima prestatie gezien mag worden. De andere concurrenten bovenin wonnen wel waardoor het nog steeds erg spannend blijft. Elim blijft koploper en heeft een punt voorsprong op Hoogeveen. Borger staat drie punten achter de koploper en heeft een wedstrijd minder gespeeld. Aanstaande dinsdag speelt Borger om 20:00 uur in Waskemeer een inhaalduel. Weet het die te winnen dan is het voor het eerst in deze competitie de koploper van 4D.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Fotoverslag: Ter Apel ’96 – SC Stadskanaal

In een derby die meer spannend dan goed was, hebben Ter Apel ’96 en ...

Fotoverslag: Mussel vergeet NWVV te verslaan

In de strijd om een plaats in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal spelen ...

Opnieuw zure druiven voor Nieuw Buinen

Dat Nieuw Buinen een lastig seizoen doormaakt is inmiddels bekend. Minder bekend is wellicht ...