Arie Weits: “Records zijn er om te breken”

Ik behoor nog tot de groep spelers die voor het laatst kampioen is geworden met Valthermond. In het seizoen 1993-1994 kroonden wij ons op een dinsdagavond, voor zo’n 2.000 toeschouwers, tot kampioen van de tweede klasse. Een 2-0 overwinning op Stadskanaal was voldoende om Musselkanaal en Beilen achter ons te houden. Een waar volksfeest barstte los in Valthermond.

Het elftal bestond toen uit Roelof Woering, Peter Timmer, Anno Greven, Henry Eding, Bert Eling, Johan Kuipers, Marcel Beek, Rene Tent, Theo van der A en Marcel van Klinken. De talenten Erwin Paas en Martin Idema begonnen op de bank. Een elftal wat, naast goed voetballen, vooral uitblonk in een enorme mentale weerbaarheid en een vreselijke hekel aan verliezen.

Toch zal deze groep oud spelers, zoals het nu lijkt, binnenkort iets verliezen, namelijk: de status van laatste kampioenen van de club. Valthermond staat vier wedstrijden voor het einde van de competitie bovenaan en heeft alles in eigen hand om het kampioenschap na 21 jaar weer naar ‘De Meent’ te halen. Een geweldige prestatie, en eerlijk is eerlijk, ook een prestatie die menigeen, waaronder ikzelf, niet had op had gerekend. Vier spelers vertrokken aan het eind van vorig seizoen. Daar tegenover stond de komst van een drietal nieuwelingen. Hoe raar kan voetbal dan toch zijn: in het elftal van Harris Huizing lijkt dit seizoen alles samen te vallen. Het team beschikt over enorm veel voetballend vermogen en de doelpunten vallen als rijpe appelen. Het is een genot om dit elftal wekelijks aan het werk te zien.

Ik ben ook oprecht trots op deze groep. Als bestuurders ontvangen wij wekelijks de complimenten van onze collega’s. Uiteraard nemen wij die met veel genoegen in ontvangst, maar het is de verdienste van de spelersgroep en de staf er om heen. Ik ben bijna alle trainingsavonden op het sportpark en zie veel trainingen. Steeds zie ik een bijna complete groep bezig. Hard werkend om samen beter te worden en allemaal met maar één doel voor ogen: het binnenhalen van dat kampioenschap.

Ik hoop dat het de jongens lukt. Records zijn er immers om gebroken te worden en in de sport staan er altijd weer nieuwe helden op. Ik lever mijn status graag in voor deze jongens en ik weet zeker dat al mijn teamgenoten van toen er ook zo over denken.

Arie Weits op de schouders…

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Arie Weits: “Spierpijn en veel lol”

Ineens behoor ik weer tot de grote groep Nederlanders die onze edele voetbalsport actief ...

Column: Trainingskamp

Een column over de zin en het nut van een trainingskamp.

Martijn Folkers: “De trainersopleiding”

Er is iets grondig mis met onze opleiding van voetbaltrainers. Omdat veel voetballiefhebbers ambities ...