Tom Meijers: “Everybody is walking with Memphis”

Waar de gemiddelde Engelsman een jaar geleden bij de naam Memphis nog zou denken aan Marc Cohn, wandelend in een bepaalde Amerikaanse stad, is dat in de laatste weken wel veranderd. Helemaal na afgelopen dinsdagavond. Een weergaloze Memphis Depay loodste Manchester United met twee goals en een prachtige assist naar een overwinning tegen Club Brugge. En daarmee zette hij de vaak kritische Britse journalistiek aan het schrijven: “Magnificent Memphis”, “Memphis Magic”, “Match of de Depay”. Met een roerstaafje krabbend aan hun kruin kwamen de journalisten superlatieven tekort.

“Kut Depay!” Hoe vaak heb ik vorig seizoen wel niet gezegd? Niks persoonlijks, maar laat ik zeggen dat hij toen voor de verkeerde club speelde. Dat seizoen heb ik inmiddels achter me gelaten, en nu schittert het met tattoos versierde halfbloedje in het shirt van Manchester United. En na een degelijk debuut in de competitie stond hij dinsdagavond aan de aftrap van het genoemde Champions League-duel.

Memphis Depay, ook wel de Arjen Robben van de linkerkant. Naar binnen trekken en dan uithalen. Hard of geplaatst. Meedogenloos of met gevoel. Hij kan het allebei. Met dat handelsmerk wist hij dinsdag ook Club Brugge-doelman Bruzzese tot twee keer toe te verrassen. Als de commentator dan vermeld dat de pas 21-jarige Memphis dit zomaar even uit zijn wondersloffen schudt, denk ik heel even als 21-jarige voetballer: “Verdikke, daar had ik ook kunnen staan!” Al snel kom ik bij zinnen, want met mijn niet-getatoeëerde lichaam en oer-Hollandse naam zou ik een flater slaan in Engeland.

Kortom, Memphis zit op zijn plek en ik ook. De flankenflitser schaart zich in een illuster rijtje: “The Magnificent 7”. Het rijtje van memorabele spelers met rugnummer zeven bij Manchester United. Ik gooi er een paar in: Best, Beckham, Robson, Cantona en natuurlijk Ronaldo. De beheerder van de Facebook-pagina van Manchester United vindt dat de jongeling erbij hoort: “There is a new no. 7 in town… and his name is Memphis”, postte dat account woensdagavond. En wat mij betreft, als ik al wandelend op mijn blauwe, suède schoenen naar mister Handy zwaai, is dat terecht. Volkomen terecht.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=YFEB9xLeLmY]
Tom Meijers...
Tom Meijers…
  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Column: Natuurlijke en schijnleiders

De maandelijkse column, dit keer geschreven door Gijs Klompmaker. Over de natuurlijke en aangewezen ...

Peter Kroezenga: “Burenruzie”

Je bent nooit zenuwachtig voor een wedstrijd, maar nu wel. In de kantine is ...

Arie Weits: “Gedwongen samenwerking”

Ik hou van het amateurvoetbal. Veel meer dan van de professionele tak. Uiteraard geniet ...