TEVV verliest ongeslagen thuis-status én kampioenschap

logo_tevvTEVV heeft een jammerlijke misstap gemaakt in de strijd om het kampioenschap. Waar Helpman in de heenwedstrijd eerder dit seizoen al te sterk bleek, verloren de Mondkers in eigen huis met dezelfde cijfers: 0-2. Koploper Germanicus won wel met moeite van Peize (1-2), waardoor de achterstand is opgelopen tot vijf punten, met nog drie wedstrijden voor de boeg. 

Geen pardon
De eerste 20 minuten van het duel waren weinig verheffend en het publiek moest wachten tot de 23e minuut voordat de eerste kans zich voordeed. Ayhan Bas lobde de bal over het doel, op aangeven van Eddie Schoenmaker. Dezelfde Bas kreeg een paar minuten later weer een behoorlijke kans, maar na een goede combinatie tussen Jan Jaap Wever en Maikel Kroeze schoot hij te zacht in. Even later wederom een kans voor de thuisploeg, maar ook aanvoerder Eddie Schoenmaker kwam niet tot scoren. En ondanks dat TEVV de wedstrijd onder controle had, moest het toch een doelpunt van Helpman toestaan. Faizel Slagveer vergreep zich licht aan Paul van Brussel, waarna scheidsrechter Alberts een strafschop toekende. Issa Gitenge kende geen pardon: 0-1.

Ongeslagen thuis- status
In de tweede helft ging TEVV vol energie op zoek naar de gelijkmaker. Al snel volgde er een kans voor Schoenmaker, maar wederom kwam hij niet tot scoren. Uiteraard kregen de gasten ook hun kansen. Zo had Keanu Chun de wedstrijd na een uur in het slot kunnen gooien, echter liet zijn afronding te wensen over. De thuisploeg gooide alles in de strijd om de ongeslagen thuis-status te behouden en zocht volop de aanval, hetgeen ruimte opleverde voor Helpman. Danny Dijkstra wist hiervan te profiteren en liet de 0-2 aantekenen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

JVV maakt het BNC moeilijk

JVV heeft het seizoen, ondanks het spelen een goede wedstrijd, afgesloten met een nederlaag. ...

Valthermond ongeslagen naar tussenronde Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Valthermond heeft zich geplaatst voor de tussenronde van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi.

Valthermond poulewinnaar, maar laat halve finale aan zich voorbijgaan: Nieuw Buinen neemt plek over

Een spectaculaire kwartfinale in Nieuw-Weerdinge waar Valthermond de poule wist te winnen, maar de ...