TEVV verliest ongeslagen thuis-status én kampioenschap

logo_tevvTEVV heeft een jammerlijke misstap gemaakt in de strijd om het kampioenschap. Waar Helpman in de heenwedstrijd eerder dit seizoen al te sterk bleek, verloren de Mondkers in eigen huis met dezelfde cijfers: 0-2. Koploper Germanicus won wel met moeite van Peize (1-2), waardoor de achterstand is opgelopen tot vijf punten, met nog drie wedstrijden voor de boeg. 

Geen pardon
De eerste 20 minuten van het duel waren weinig verheffend en het publiek moest wachten tot de 23e minuut voordat de eerste kans zich voordeed. Ayhan Bas lobde de bal over het doel, op aangeven van Eddie Schoenmaker. Dezelfde Bas kreeg een paar minuten later weer een behoorlijke kans, maar na een goede combinatie tussen Jan Jaap Wever en Maikel Kroeze schoot hij te zacht in. Even later wederom een kans voor de thuisploeg, maar ook aanvoerder Eddie Schoenmaker kwam niet tot scoren. En ondanks dat TEVV de wedstrijd onder controle had, moest het toch een doelpunt van Helpman toestaan. Faizel Slagveer vergreep zich licht aan Paul van Brussel, waarna scheidsrechter Alberts een strafschop toekende. Issa Gitenge kende geen pardon: 0-1.

Ongeslagen thuis- status
In de tweede helft ging TEVV vol energie op zoek naar de gelijkmaker. Al snel volgde er een kans voor Schoenmaker, maar wederom kwam hij niet tot scoren. Uiteraard kregen de gasten ook hun kansen. Zo had Keanu Chun de wedstrijd na een uur in het slot kunnen gooien, echter liet zijn afronding te wensen over. De thuisploeg gooide alles in de strijd om de ongeslagen thuis-status te behouden en zocht volop de aanval, hetgeen ruimte opleverde voor Helpman. Danny Dijkstra wist hiervan te profiteren en liet de 0-2 aantekenen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen verslaat koploper Heerenveen

De terugkeer van Koen Hateboer lijkt Nieuw Buinen vleugels te hebben gegeven. Met de ...

Borger steelt overwinning van Lycurgus

Na een bijzonder lastig begin heeft Borger toch een overwinning geboekt op laagvlieger Lycurgus. ...