Pieter Hospers: “Gasselternijveen moet de weg van SC Stadskanaal volgen”

Gasselternijveen“Gasselternijveen is echt van ver gekomen! Door de degradatie naar de vijfde klasse was de gezelligheid ver te zoeken. Maar onderlinge ergernissen die er waren, zijn nu weg, waardoor de sfeer terug is gekomen binnen het team.” Wanneer we Pieter Hospers vragen naar het tegenvallende seizoen van Gasselternijveen kan hij niet anders dan terug te blikken op het vorige seizoen. Een seizoen waarin de roodhemden degradeerden naar het laagste treetje én een handvol basisspelers zagen verdwijnen: “Ons bestuur heeft wat mij betreft te weinig actie ondernomen om de selectie op peil te houden of te brengen.”

Clubliefde
Een stevige uitspraak van de middenvelder, die in de werkwijze van SC Stadskanaal een gouden voorbeeld ziet voor zijn club: “Wanneer je in de regio kijkt, dan spelen bij diverse clubs jongens met een Gasselternijveen-verleden. Je kunt mij niet vertellen dat die spelers geen clubliefde meer voelen. Dus ga in gesprek met ze!” Een dergelijke actie zette ‘Knoal’ vorig voorjaar ook op, met als gevolg promotie en zeer waarschijnlijk een kampioenschap. Want verder staat de dorpsclub er wat de 20-jarige betreft goed op: “We beschikken over een prachtig sportpark, trouwe supporters en veel vrijwilligers. Het enige dat ontbreekt is een eerste elftal dat op een leuk niveau een rol van betekenis speelt.”

Flirten met Veendam
Hospers, die bezig is aan zijn tweede jaar als student Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, is een jongeman met een horizon die breder is dan de voetbalwereld. Dit is ook één van de oorzaken dat zijn ambities om op een hoger niveau te spelen voorlopig in de koelkast blijven: “Dat geldt niet voor bier, want ik vind het nachtleven van Groningen veel te interessant!” Eén keer was Hospers vlakbij een overgang naar een andere club, namelijk Veendam 1894. Volgens Hospers was dat toen de band met Gasselternijveen op zijn slechtst was: “Ik was helemaal klaar met Nieveen door alle negativiteit. Mijn contacten met oud-trainer Patrick Beek heb ik toen aangehaald en ik heb een aantal keren bij Veendam getraind. Het grote voordeel, behalve de sportieve uitdaging, was het logistieke deel. Ik reis nu 2,5 uur om een training bij te wonen. In Veendam zou dit afnemen tot een enkele reis van een half uur.”

Pieter Hospers houdt een HHCombi-verdiger af...
Pieter Hospers houdt een HHCombi-verdiger af… (Foto: FC Kanaalstreek)

Hogerop met Nieveen
Uiteindelijk besloot de middenveld-terriër de club trouw te blijven: “Door Roeland Deuring heb ik het plezier weer terug gevonden. Ik wil dan ook met Gasselternijveen bouwen aan een mooie toekomst en terugkeren in de vierde klasse. Of ik dan ooit de stap naar een andere club zal maken kan ik op dit moment niet zeggen.” En dus wacht voor Hospers komende zaterdag de burentwist met het Gasselter GKC: “Ik verwacht veel publiek! Hopelijk zit er wat meer vuur in de wedstrijd dan de vorige editie.” Aan de in Groningen woonachtige Hospers zal dat niet liggen, want in de loop van de jaren bouwde hij de reputatie op een kaartenpakker te zijn.

Kaartenpakker
“Mij is vroeger geleerd dat je een tegenstander nooit voorbij mag laten gaan. Ik laat hem dan ook liever naar de grond gaan, dan dat ik me laat passeren.” Toch is ook het pietluttige optreden van de tegenwoordige scheidsrechters van invloed op zijn strafblad: “Een kaartje heb je zo te pakken, want er mag nauwelijks nog iets.” En dus moet Hospers zijn spel aanpassen, wat hem overigens best lukt: “De wedstrijd tegen GKC wilde ik niet missen, en omdat ik weer op scherp sta, heb ik de afgelopen wedstrijden wel eens een duel laten lopen.”

Voetballers tegen werkers
Wanneer we met Hospers vooruitblikken op de derby tegen GKC is hij vol vertrouwen: “Wij hebben met Roelof Heuten, Edward MacDonald en Gerry van der Aa een brok aan ervaring in de ploeg. Daarnaast is ons positiespel over het algemeen goed, dus wanneer wij gaan voetballen, dan kan het niet anders dan dat we GKC achteruit drukken én verslaan.” Hiervoor is het maken van een doelpunt wel noodzakelijk en dat is nu net het zwakke punt van de Nieveensters: “Veel clubs hebben wel een scorende spits, zoals GKC bijvoorbeeld Danny Kolp heeft. Die hebben wij niet, waardoor het moeilijker wordt om een wedstrijd in winst om te zetten. Toch ben ik ervan overtuigd dat dit tegen de Gasselters wel gaat lukken, want zij moeten het volgens mij echt van hard werken hebben, en niet van voetballen.”

banner_gnv1

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ronny Zwikker gaat voor een periode-feestje

Wie bij het sluiten van de overschrijvingstermijn, enkele maanden geleden, had gezegd dat TEVV ...

Terug in de tijd: Arend Scholtens wil geen sms’jes ontvangen

Arend Scholtens zit goed op zijn plek bij Sellingen en vindt discipline een belangrijke ...