Onstwedder BoysOnstwedder Boys was in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen lange tijd een lastige hindernis voor het hooggeplaatste De Weide. De mannen van Fokke de Jonge konden twee keer terugkomen van een achterstand, maar de derde voorsprong werd door de bezoekers uit Hoogeveen vastgehouden: uiteindelijk werd het dus 2-3 op ‘De Boskamp’.

Van held naar schlemiel
In de eerste twintig minuten viel er weinig te beleven. Voor Onstwedder Boys stond er niets meer op het spel, nadat vorige week de nacompetitie al veilig was gesteld en het leek alsof ook De Weide, nummer drie in de stand, zich had verzoend met het spelen van nacompetitie. De Weide had het beste van het spel, maar kreeg pas na 25 minuten spelen een goede mogelijkheid. Keeper Rein Koudstaal van Onstwedder Boys redde echter twee keer voortreffelijk op inzetten van Jasper Strijker en Marco Kikkert. Kort daarna was Koudstaal echter de schlemiel, toen een uittrap van de goalie bij Frank van Veen voor de voeten belandde. Van Veen maakte dankbaar gebruik van het buitenkansje: 0-1.

Clubtopscorer Visser
Na ruim een half uur spelen was het Harm Visser, wie anders, die namens de boys trefzeker was. De clubtopscorer mocht vanaf de rand van het strafschopgebied aanleggen en zag zijn inzet tegen de touwen gaan: 1-1. Tot de rust lag het initiatief vervolgens bij de bezoekers, die kans kregen via Marco Kikkert en Frank van Veen. Namens de thuisploeg wist alleen Gerben Meems gevaarlijk te worden. 

Langste adem
In het tweede bedrijf veranderde het wedstrijdbeeld amper: De Weide was de bovenliggende partij en kreeg zowel de meeste als de beste kansen. Na zeven minuten spelen in de tweede helft leverde dit al een doelpunt op, toen een schot in de verre hoek Koudstaal te machtig was. Joost Wolting mocht zich laten bejubelen als maker van de treffer. De oranjehemden toonden echter veerkracht en dit werd kracht bijgezet door een tweede treffer, na een uur spelen. Op aangeven van Harm Visser was het Robert de Vries die de 2-2 kon aantekenen. De Weide was echter voor de volle buit naar Onstwedde gekomen en men kreeg deze uiteindelijk ook: Frank van Veen was opnieuw betrokken bij een treffer, want na zijn actie kon Harmen Otten bij de eerste paal trefzeker koppen. De Hoogeveners beschikten uiteindelijk dus over de langste adem.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Bé Sterenborg

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like