In de vijfde klasse waren vorige week al alle beslissingen gevallen: Westerwolde mag zich kampioen noemen en komt volgend seizoen uit in de vierde klasse. Bareveld werd winnaar van de eerste periode en voor Sellingen betekende de tweede plaats in de tweede periode dat nacompetitie veiliggesteld was. In de laatste competitieronde kwamen alle ploegen nog één keer in actie, waarbij de affiche tussen Westerwolde en SPW (Kanaalstreek-derby) een interessante was.

W-SWant lang kon SPW mee met de beste ploegen uit de vijfde klasse E. Maar eind maart én in de maand april werd zoveel punten verspeeld dat Stadskanaal-Noord opnieuw geen promotie mag vieren. Dat mochten de supporters van Westerwolde wel. Met ruim honderd doelpunten en 66 punten mogen de Vlagtwedders zich de terechte kampioen noemen: nummer twee Sellingen verzamelde elf (!) punten minder. Voor de thuisploeg stond de wedstrijd in het teken van revanche, want SPW was de laatste ploeg die de roodhemden wist te verslaan in november 2014. Maar onder invloed van het weer lukte het de ploegen niet een fraaie pot voetbal op de mat te leggen. En dus kabbelde de wedstrijd voort, en won Westerwolde uiteindelijk met 2-0 door doelpunten van Roy de Jongh en Arjen Heidekamp.

SellingenSellingen had vorige week tegen PJC op basis van het doelsaldo al officieus de periodetitel binnengehaald. Toch wilde de ploeg van trainer Arend Scholtens laten zien dat het terecht geplaatst is voor de nacompetitie. In de wedstrijd tegen DWZ lukte dit met speels gemak. Al in de eerste minuut was het Erik-Jan Veerbeek die de score opende. Voor de rust liep de score op naar 3-0 door goals van Mark Haverkamp en nogmaals Veerbeek. Ook in de tweede helft waren de geel-zwarten heer en meester. Maar omdat de vizieren van de voorwaartsen niet scherp stonden afgesteld liep de marge ‘slechts’ op tot vijf. Toen deze marge bereikt was, mocht DWZ de eretreffer maken. Door de vijf treffers staat Sellingen na 26 wedstrijden op niet minder dan 103 treffers! SVBC, tegenstander in de strijd om een plaatsje in de vierde klasse is gewaarschuwd.

GieterveenIn een wedstrijd om ‘des keizers baard’ bewees Gieterveen het in grote getalen aanwezige thuispubliek een goede dienst. En daarnaast deden ze dat ook voor zichzelf, want door de 5-1 overwinning op THOS eindigden de groenhemden op een zesde plaats in de vijfde klasse E. En dat is de beste eindklassering sinds het seizoen 1999/2000. Aan de hand van beginnend hoofdtrainer Aryan Doldersum zijn dus mooie stappen gezet. In de wedstrijd tegen THOS waren Rideon de Vries, Ben Bitter, Jerremy Weerts en clubtopscorer Niek Drent trefzeker. Ook motor op het middenveld, Stefan van der Veen, zag zijn naam terug op het wedstrijdformulier: het was de achtste seizoenstreffer van het clubicoon in wording.