Gebrek aan afmaker breekt Nieveen op

GasselternijveenDe Nieveensters hoefden al een aantal weken niet in actie te komen en naast de wedstrijden waren er ook een aantal trainingen geschrapt. Tegen EHS moest voor sommige jongens blijken of dit niet ten koste van hun conditie was gegaan. In de voorgaande confrontatie tussen beide ploegen verloor Gasselternijveen kansloos en dus konden ze een lastige wedstrijd verwachten.

Er waren nog wel wat wisselingen in het elftal. Het twee-spitsen systeem werd aan de kant geschoven voor een systeem met buitenspelers. Hierdoor werd er ook gekozen voor één centrale man op het middenveld. Na vele wedstrijden achterin te hebben gevoetbald mocht Pieter Hospers hier plaatsnemen. Ook opvallend was het debuut van Verschoor in de basis. Door een schorsing van keeper Bies verdedigde Emiel Jansen het doel.

Slordigheden
Deze wisselingen van Deuring pakten goed uit. Gasselternijveen had EHS zo nu en dan bij de strot. Er was meer druk vooruit en dit zorgde ervoor dat de uitploeg vaak de lange bal hanteerde. De Nieveensters lieten bij vlagen zeer verzorgd voetbal zien. Hierbij moet wel gezegd worden dat EHS weinig druk uitoefende op de middenvelders van de thuisploeg. Wederom werden er weer weinig kansen gecreëerd. Slordigheden en verkeerde keuzes lagen hieraan ten grondslag. Ook ontbrak het voorin aan scherpte.

Bij EHS was het letten op Martijn Korthuis. Wanneer hij weinig aan de bal kon komen dan was het grote gevaar geweken. Dit lukte aardig waardoor de spits zich steeds meer liet uitzakken. Dit was met name de verdienste van good-old Roelof Heuten. Wel kon EHS via de flanken gevaarlijk worden waardoor Jansen nog een paar keer reddend moest optreden. Waar Gasselternijveen het spel maakte in de eerste helft, waren de kansen voor EHS.

Vrij inkoppen
In de tweede helft veranderde het spelbeeld vrij weinig. Nieveen dicteerde en EHS bleef wachten op de counter. Nog steeds had Gasselternijveen moeite om een schot op doel te lossen. De voorsprong kwam na iets meer dan zeventig minuten dan ook via een vrije trap tot stand. Van Klaveren bracht de bal in en doordat de verdediger van EHS de bal verlengde kon Hospers vrij inkoppen. 1-0.

Hierna zette EHS alles op alles. Gasselternijveen moest inzakken en proberen om stand te houden. De gasten kregen steeds meer kansen maar Jansen leek niet te kloppen. Heel af en toe konden de Nieveensters gevaarlijk worden in de counter maar hier werd dan te weinig uitgehaald. De blessuretijd naderde en zoals zo vaak dit seizoen ontbreekt het bij Gasselternijveen aan geluk. Een voorzet kon niet worden tegengehouden waarna de bal op het hoofd kwam van een speler van EHS. Jansen was kansloos. Even later kreeg de inlopende Bokhorst, na een goeie voorzet van Vonk, nog een grote mogelijkheid. Helaas kon hij net niet zijn voet tegen de bal zetten.

Opgeheven hoofd
Ondanks dat de Nieveensters zichzelf weer niet wisten te belonen kan er met opgeheven hoofd worden gewerkt naar de derby tegen GKC. Het is alleen de vraag wie er dan voor de doelpunten moet gaan zorgen. Gasselternijveen heeft voorin geen Danny Kolp rondlopen. Al kan Gerry van der Aa met een goeie dag ook het verschil maken.

Woortman

AJN MMS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieten schiet zichzelf in de voet

Gieten heeft ook aan het duel met Weerdinge geen punten over gehouden. Op het ...

Puntje voor SJS, ondanks droomstart

SJS heeft weer een punt aan het totaal kunnen toevoegen. Hoewel de ploeg van ...

Pekelder Boys in knotsgek duel langs Westerwolde

Pekelder Boys en Westerwolde maakten er afgelopen zondag een doelpuntrijk spektakel van. In de ...