boy-nijgh-voetbalschoolVrijdag 8 mei werd de eerste editie van de Boy Nijgh Voetbalschool Keepersdag georganiseerd. Waar voor veldspelers al een aantal keren een vakantie-evenement was georganiseerd, waren nu ook de keepers aan de beurt. Plaats van handeling van het hoofdveld van sportpark ‘Pagedal’, dat normaal gesproken door SC Stadskanaal bespeeld wordt. De Keepersdag mocht op een mooi aantal deelnemers rekenen: 24 jonge keepers kwamen naar Stadskanaal voor een gevarieerd programma.

Bij de uitvoering van het programma werden de opstellers, Mauricio Plat en Stoffer Bakker, bijgestaan door vier keepers: Patrick Pieterman, Rick Arends en Jeffrey Wijbenga van SC Stadskanaal en Yorin Hoezen van SPW. Het eerste onderdeel was een gezamenlijke warming-up, die werd gevolgd door een aantal oefeningen die in kleinere groepjes werden uitgevoerd. Centraal in deze oefeningen stond het ‘duiken’ en ‘zweven’. Na dit ochtenddeel werd er gretig gebruik gemaakt van de lunch die door McDonalds Stadskanaal beschikbaar was gesteld. 

De keepers luisteren aandachtig naar de instructies...
De keepers luisteren aandachtig naar de instructies…

Tijdens het middagprogramma werd er specifiek aandacht gegeven en geoefend op één-tegen-één situaties en hoge ballen met en zonder weerstand. Het programma werd afgesloten met een keepersduel: hierbij gingen twee groepen keepers een fanatieke strijd met elkaar aan. De keepersdag werd afgesloten met een korte trainingsdemonstratie waarbij een aantal van de trainers hun vaardigheden aan de jeugdkeepers toonden. Al met al was het een bijzonder geslaagde eerste editie van de Keepersdag die, als het aan de organisators en trainers ligt, volgend jaar wederom zal plaats gaan vinden op de vrijdag in de meivakantie.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Rubriek: De lezer

FC Kanaalstreek zet in de rubriek De lezer de bezoekers van de website centraal.

Vacature: SJS zoekt hoofdtrainer voor seizoen 2024-2025

SJS is op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2024-2025.