Ter Apel ’96 met één been in derde klasse

Ter Apel '96Ter Apel ’96 heeft in Zweeloo een goede stap gezet om volgend seizoen in de derde klasse te gaan spelen. Thuisploeg v.v. Sweel bleek geen tegenstand te kunnen bieden tegen de rood-zwarten, die uiteindelijk met een 0-4 zege weer in de bus stapten. Hiermee is de return van komende zondag tot een formaliteit verworden. Een mooie prestatie van de ploeg die in de reguliere competitie op een licht teleurstellende derde plaats eindigde.

Ongrijpbare Armeniër
Vanaf minuut één was duidelijk dat Ter Apel alleen maar voor de winst naar Zweeloo was afgereisd: de defensie van Sweel werd vanaf het eerste fluitsignaal flink onder druk gezet. En dat was iets waar de niet zo heel solide verdediging zich geen raad mee wist. En dus kwamen de bezoekers al snel op voorsprong. Het was de kleine Armeniër Garik Ghazarjan die de score opende. Kwam Sweel dan helemaal niet in het spel voor? Dat is ook te kort door de bocht, maar veel verder dan het versturen van lange ballen op aanvaller Wilfred Kuipers kwamen de Drenten niet. Om dit op te lossen schoof er een verdediger door naar het middenveld, maar hiermee groef trainer Ben Ribberink het graf van zijn team.

Uitstekende uitgangspositie
Want alsnog werd de slag op het middenveld niet gewonnen, en bovendien kregen de aanvallers van Ter Apel nog meer ruimte. Aanvoerder Roy Hooiveld was de eerste speler die profiteerde van de geboden ruimte: na een rush vanaf het middenveld schoot hij vanaf circa achttien meter verwoestend raak. Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld, en had Ter Apel uit kunnen lopen naar 0-6 of zelfs meer. Maar de ploeg van scheidend trainer Udema was echter niet zorgvuldig genoeg in de afronding. Wel kreeg de uitgangspositie meer glans door goals van opnieuw Ghazarjan en Joey Huizingh. Kortom, het wel heel raar lopen, wil Ter Apel ’96 promotie nog mislopen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer houdt punt over aan spektakel

De middenmoters Alteveer en MOVV maakten er zondagmiddag een waar spektakel van op sportpark ...

Musselkanaal laat Ter Apel ’96 kansloos

Ter Apel ’96 en Musselkanaal speelden afgelopen weekend de zoveelste Kanaalstreek-derby in de derde klasse ...

Nieuw Buinen handhaaft zich in eerste klasse

Nieuw Buinen heeft gistermiddag haar verblijf in de eerste klasse met een seizoen verlengd. ...