Bram Poelman: “Verjongen is een must bij SPW”

SPWAl jaren heeft SPW de wens om de stap naar de vierde klasse te maken. Met de ingebruikname van het nieuwe sportpark ‘Noord’ is de accommodatie op orde, maar met de prestaties van de hoofdmacht wil het nog steeds niet lukken. Wellicht dat daar in de volgende jaargang al verandering in komt, want er staat een aantal talentvolle spelers te trappelen om SPW omhoog te stuwen. Bram Poelman is één van hen: “Wanneer we met SPW willen promoveren zal er wel eerst meer voetbal in de ploeg moeten komen.”

Het voetballend vermogen dat er vorig seizoen wel was: “Vorig jaar was het voetbal beter, maar hebben we promotie op een haar na gemist.” Op zichzelf een stevige uitspraak van de nu 18-jarige Poelman. Toch kent de A-junior de club als zijn broekzak en dus heeft hij enig recht van spreken. Want als zes-jarige meldde de zoon van een melkveehouder zich bij de club uit Stadskanaal-Noord. In de loop der jaren ontwikkelde hij zich tot een talent: “Toen ik zestien jaar oud was, trainde ik al elke donderdag met het eerste elftal mee. Er waren zellfs weken bij dat ik vier keer trainde! Twee keer met de A-junioren en twee keer met het eerste elftal.”

Druk programma
En nadat de student Dier- en Veehouderij / Ondernemerschap zich op de trainingen had bewezen besloot trainer Henry Meijerman dat het ook tijd was om de middenvelder bij wedstrijden in te zetten. En dat zorgt voor drukke dagen in het weekend: “Ik studeer in Dronten, waar ik ook op kamers woon. In het weekend voetbal ik dan in de A1 en af en toe in het eerste elftal. Mijn prioriteit ligt bij de A1, omdat dit het laatste jaar is dat ik in de junioren voetbal en wij dit jaar als vriendenteam goed willen afsluiten.” Daarnaast zijn twee volle dagen op het voetbalveld volgens Poelman lastig te combineren met zijn studie én werkzaamheden bij het bedrijf van zijn vader. 

Bram Poelman in actie tegen Gieten A1…

Verjongen en promoveren
Wanneer we vragen naar de toekomst van SPW dan is Poelman hoopvol gestemd: “De A-junioren kunnen komende zaterdag kampioen worden. Het team kent een aantal goede spelers met individuele kwaliteiten die bij vlagen goed voetbal laten zien.” En de verwachting is dat een aantal talenten de sprong naar de eerste selectie zullen gaan maken: “Ik denk dat deze verjonging hard nodig is en dat we hiermee weer serieus gaan kans maken op promotie naar de vierde klasse.” Want het voetbal in de vijfde klasse wil de aankomend melkveehouder liever aan zich voorbij laten gaan: “Op een paar clubs na, is het niveau bedroevend. Er wordt veel de lange bal gespeeld, terwijl ik het liever de voetballende oplossing zoek.”

Verrassende selectie
Maar voordat zijn eerste seizoen als senior-speler aanbreekt staat er dit seizoen nog een toetje op het menu voor Poelman. Hij is namelijk geselecteerd voor het Jeugdteam Kanaalstreek: “Dat was wel een verrassing voor mij! Ik vind het geweldig om onderdeel te zijn van het team, want je hebt alleen maar goede spelers om je heen.” Overigens doet Poelman niet onder voor andere talenten, want in de eerste oefenwedstrijd van het Jeugdteam (0-8 winst tegen Gasselternijveen, red.) was het de SPW’er die de score opende. Over deze wedstrijd zegt de middenvelder: “Ik had op sommige momenten rustiger moeten blijven in balbezit, maar over het algemeen verliep de wedstrijd prima.”

Bram Poelman haalt doeltreffend uit namens Jeugdteam Kanaalstreek...
Bram Poelman haalt doeltreffend uit namens Jeugdteam Kanaalstreek…

Teamgeest
Het doel van het Jeugdteam is het toernooi om de San Marino Cup in het zonnige Italië: “De verhalen van de spelers die al een mee zijn geweest, klinken erg goed en zorgen er voor dat ik er heel veel zin in heb.” Over het voetballende deel tast Poelman nog in het duister: “Hoe we gaan presteren weet ik niet. We hebben goede spelers, maar om wedstrijden te winnen moeten we als team spelen!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Robert Smit: “Nieuw Buinen moet een periode pakken”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Blik op 2L: Roy Feiken gaat Gruno pijn doen

Wie in de voetbalgeschiedenis duikt zou tot de conclusie kunnen komen dat het niet ...

Terug in de tijd: Stefan van der Veen: Club-icoon in wording

Een interview met Gieterveen-speler Stefan van der Veen die op weg is om een ...