In Memoriam: Johan Kuipers

Dinsdagavond, de eerste selectie is aan het trainen en wij zitten met enkele mensen in de kantine wat te praten. Ook Johan Kuipers passeert de revue. Johan is, zo weet iedereen binnen de club, ernstig ziek. Bijna op het moment dat wij het over Johan hebben komt het bericht binnen dat hij is overleden en ondanks dat iedereen het aan zag komen is daar de verslagenheid. Johan was geliefd binnen de club.

Hoewel geen echte Valthermonder, Johan kwam van Bareveld, heeft Johan zich altijd met hart en ziel ingezet voor zowel de voetbalclub als ook het dorp Valthermond zelf. Heel sociaal bewogen had hij voor iedereen een luisterend oor en een goed advies. Hij was een van de grote animators achter de bouw van de tribune, die geopend werd door de voorzitter van Ajax, Michael van Praag. Hij was voorzitter van Valthermond, organisator van Euro 2000, een weekdurend toernooi met clubs uit heel Europa, sponsor en adviseur. Nooit werd er tevergeefs een beroep op hem gedaan. Bijdrages aan trainingskampen, busreizen of wat ook dan maar, Johan stond klaar.

Belangrijker nog dan zijn zeer welkome financiele bijdrages vond ik echter zijn visie, kennis en wijsheid. Altijd was hij bereidt om mee te denken en zijn goed onderbouwde mening te geven, daarmee het bestuur steunend en met het algemeen belang van de club voorop. Druk lobbyend bij de overheid om Valthermond op de kaart te krijgen. Johan was een animator, in staat om mensen enthousiast te krijgen en iedereen datgene te laten doen waar hij of zij goed in is. Delegerend waar het kan, maar het voortouw nemend als het nodig was.

Op donderdagavond kwam Johan vaak nog even in de kantine, om onder het genot van een pilsje, het wel en wee van de club door te nemen. Bij het geven van een rondje zei hij steevast dat hij nog een tientje van zijn Klaasje had gekregen en dat het er nu dus wel af kon. Dat is nu dus allemaal verleden tijd. Afgelopen zondag werd Johan 67 jaar, dinsdagavond overleed hij.

Johan, ik, maar ik weet wel zeker, heel Valthermond gaat jou vreselijk missen.

Arie Weits

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titan kan niet stunten in halve finale

Vierdeklasser Titan is er niet in geslaagd de finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi ...

Erwin Plat volgt Harold Molanus op bij BATO

VV BATO heeft voor komend seizoen Erwin Plat aangesteld als opvolger van Harold Molanus.