Rolf Veerbeek: “Gemeentelijk beleid heeft ons de titel gekost!”

SellingenAan het begin van dit seizoen kreeg vijfdeklasser Sellingen een kwaliteitsimpuls van jewelste. Want de nieuwe aanvallende krachten Rik Bos en Erik-Jan Veerbeek tekenden gezamenlijk voor iets meer dan veertig doelpunten. De komst van de veel scorende Veerbeek zorgde er voor dat ook de oudste van het voetballende Veerbeek-trio ook weer de kicksen aan trok. Over zijn rentree zegt Rolf Veerbeek: “Toen bekend werd dat  Erik-Jan terug ging naar Sellingen én mijn kameraad Wilfred Prins ook weer was begonnen met voetballen in het eerste was voor mij duidelijk wat te doen, want ik wilde graag nog een keer met hen voetballen.” 

Geen trio Op de vraag of ook broertje Ronald het trio compleet zou kunnen maken, geeft Rolf een duidelijk antwoord: “Nee, dat gaat niet gebeuren. Ronald heeft het prima naar zijn zin bij ASVB, waarmee hij net van de vierde naar de derde klasse is gegaan. Daarnaast heb ik besloten aan het einde van dit seizoen te stoppen bij Sellingen.” Volgens de 41-jarige ontbreekt het hem aan tijd nu hij naast zijn baan een studie is gaan volgen. Overigens blijft Veerbeek nog wel actief: “Ik ga bij Valthermond weer in een lager elftal spelen.

Marco van Basten Dat is iets was de ervaren speler de afgelopen jaren ook al deed: “Bij een enkeloperatie bleek dat ik een soort van ‘Van Basten-enkel’ te hebben. Met die kennis was het niet verstandig om mijn enkels meerdere malen per week te belasten. Hierdoor heb ik het seizoen 2006-2007 helaas een punt achter mijn loopbaan bij het eerste elftal van Valthermond moeten zetten.” Hierna werd de man die onderwijzer is op een basisschool in Gasselternijveen trainer van het tweede team van de Mondkers: “Maar het ging weer kriebelen waardoor ik besloot in het vijfde van Valthermond te gaan spelen. En nu dus weer op prestatief niveau bij Sellingen.”

Rolf Veerbeek, met op de achtergrond broertje Erik-Jan...
Rolf Veerbeek, met op de achtergrond broertje Erik-Jan…

Afrekenen met SVBC En dat verloopt tamelijk succesvol, want komende zondag kunnen de geel-zwarten de stap naar de vierde klasse maken. Er moet dan wel worden afgerekend met SVBC. Iets wat volgens Veerbeek zou moeten lukken: “Afgelopen zondag vond ik ons verzorgder voetballen en hadden we meer verdiend. SVBC speelt voorspelbaar, maar blijft gevaarlijk met lange ballen vanaf de zijkant en achteruit. Maar wanneer we druk gaan zetten en in onze kracht komen, dan kan het snel gaan. Wij scoren eigenlijk altijd!” Desgevraagd geeft de in Valthermond woonachtige verdediger een doorkijkje naar het volgende seizoen.

Hele slechte velden “Wanneer Sellingen in de vierde klasse uit gaat komen moeten er wel een aantal randvoorwaarden verbeteren!” En daarmee kijkt Veerbeek niet alleen naar de dorpsclub, maar ook naar de gemeente Vlagtwedde: “De gemeente heeft besloten het waterpeil rondom het complex hoger te laten om een ander soort landschap te krijgen. Dit heeft echter als gevolg, dat als er een beetje regen valt, de velden nauwelijks gebruikt kunnen worden.” Ook durft Veerbeek de schuld voor het mislopen van het kampioenschap in de vijfde klasse E bij de lokale overheid in de schoenen te schuiven: “Omdat het tweede veld werd gerenoveerd, hebben we regelmatig op gravel moeten trainen. Wanneer deze omstandigheden beter waren geweest, dan denk ik dat we een nog grotere rol hadden gespeeld in de strijd om de titel!”

Veranderende mentaliteit Met zijn 41 lentes is de vader van twee voetballende kinderen iemand die een aardig beeld heeft van de veranderende omstandigheden in het regionale voetbal. Wanneer we hiernaar vragen, kan Veerbeek moeiteloos een aantal zaken aanhalen die in het verleden anders waren: “Wat me het meeste opvalt is dat er ‘liever’ getraind wordt. Waar we vroeger stevige duels uitvochten en het niet schuwden om af en toe een tikje uit te delen, laten we nu onze medespelers meer hun gang gaan.” Volgens Veerbeek leidt dit tot mooi positiespel, maar komt met in de wedstrijd tekort: “Wanneer iemand dan een tikje krijgt, dan hoor je heel veel gepiep! En vervolgens moeten de scheidsrechters het ontgelden, want de manier waarop met deze mannen wordt omgegaan, is wel heel erg ten slechte veranderd.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Vijf vragen aan Bennie Jeurissen (Titan)

Afgelopen zondag werkte Titan op eigen sportpark de Mondenderby tegen Valthermond af. Na een enerverende ...

Terug in de tijd: Jongensdroom van Victor van der Vlag gaat in vervulling

Victor van der Vlag doorliep elk elftal van Valtermond zowel als keeper als speler ...

Terug in de tijd: Joey Huizingh: “Zo leuk was die 16-0 niet”

Joey Huizingh vond de met 16-0 gewonnen wedstrijd tegen Eext niet veel aan.