borgerNa lange tijd één van de grote titelkandidaten te zijn geweest, was Borger uiteindelijk veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie. En dat is iets waar de groenhemden de laatste jaren met weinig plezier op terugkijken. Maar dit seizoen is het anders: nadat de basis voor promotie vorige week in Bovensmilde al was gelegd, maakte Borger de klus in eigen huis met 4-1 overtuigend af waardoor de ploeg van trainer Arne Joling na een afwezigheid van twee seizoenen terugkeert in de derde klasse.

Lastige start
De ambiance op sportpark ‘De Drift’ was overweldigend. De stemming zat er ’s ochtends al goed in nadat de A1 van Borger kampioen was geworden en deze werd voor de aftrap nog verder vergroot door een fantastisch bengaals vuurwerk. Nadat de groene dampen waren opgetrokken begon Borger wat nerveus aan de wedstrijd. Borger benaderde zeker niet het hoge niveau van de week ervoor. En het werd even stil toen de gasten na een kwartier spelen via Nico Hoogeveen een 0-1 voorsprong namen. Een paar minuten later had de totaalstand over twee wedstrijden zo maar weer in evenwicht kunnen staan, ware het niet dat doelman Stefan Viel uitstekend redding bracht en daarmee de 0-2 voorkwam.

Sfeerverhogend vuurwerk op De Drift...
Sfeerverhogend vuurwerk op De Drift…

Attente Kenter
Halverwege de eerste helft kwam Borger beter in haar spel en vanaf dat moment ontstonden er ook een aantal behoorlijke kansen. Na 25 minuten spelen reageerde topscorer Luuk Kenter alert en schoot hij de gelijkmaker binnen. Vlak voor rust was het Mark Meinema die Borger aan de leiding bracht en daarmee eigenlijk de beslissing forceerde. BSVV werd haast moedeloos van de totaalstand van 6-3 die op dat moment op het mobiele digitale scorebord prijkte.

Happy end
Na rust was het alleen nog de vraag hoe hoog de score zou gaan oplopen, de strijd was beslist. Na een mooie voorzet van Jeffey Spelten kopte Diederik Oosterwijk de 3-1 binnen. Even later kreeg invaller Erwin Kuiper een dot van een kans op de vierde treffer, maar de anders zo trefzekere spits wist de trekker deze keer niet over te halen. Dat deed een andere invaller even later wel: Melvin Ottens strafte een misverstand in de BSVV-defensie af en hij zette de 4-1 eindstand op het bord. Een aantal weken terug verspeelde Borger de titel en daarmee rechtstreekse promotie in de duels met Waskemeer. Maar met twee duidelijke overwinningen op derdeklasser BSVV kreeg het seizoen 2014-2015 toch nog het verdiende happy end.

Uitzinnige Borger-spelers tijdens de dorpstour...
Uitzinnige Borger-spelers tijdens de dorpstour…

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond vindt Waterloo in ‘Snits’

Valthermond is er niet in geslaagd om de volgende ronde in de strijd om ...

Valthermond met minimaal verschil langs Heerde

Valthermond boekte een hele belangrijke zege in het duel tegen Heerde.