Gieterveen wint in burenclash van Bareveld

Gieterveen was de sterkste in de burenderby tegen Bareveld en nestelde zich steviger in de top vier in de zondag 4e klasse C.

Gieterveen heeft vandaag de derby tegen Bareveld gewonnen en heeft daarmee de positie in de top 4 van de competitie iets verstevigd. Tijdens de thee stonden beide ploegen nog op gelijke hoogte, maar in de tweede helft wist Gieterveen het verschil met de buurman te maken.

In de eerste helft waren de bezoekers de iets betere ploeg. Het veldspel was sterker dan dat van de withemden en dat resulteerde al gauw in een aantal goede kansen. Zo leek Kupers al snel te schrikken van de kans die hij kreeg, maar was Bareveld in de omschakeling ook eens dreigend met Ludolphie. Gelukkig voor de Gieterveners werd hij net op tijd achterhaalt door Mulder. 

Van richting veranderd

Na een twintig minuten kwam Gieterveen op voorsprong door een goal van Van der Veen. Vanaf de rand van het strafschopgebied zag hij zijn schot van richting veranderd worden, waarna de sluitpost van de Barevelders op het verkeerde been stond en de bal achter zich tegen de netten aan zag rollen. Kort hierna had Weerts de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar de keeper won het één op één duel met de snelle spits. Bareveld was in deze periode wel dreigend maar zelden echt gevaarlijk, door met name de lange ballen op de snelle Ludolphie en Weishaupt in de voorhoede. Tot dat ineens scheidsrechter van Leeuwen het buitenspel signaal van de grensrechter negeerde, waardoor Arfin Wessels alleen op Lugtenborg af kon gaan en beheerst de gelijkmaker binnen schoot. In de tussentijd leek ook Ramcharan de voorsprong te vergroten, maar zijn goal werd wel afgekeurd wegens buitenspel. 

Veel kansen over en weer

In het begin van de tweede helft kwam Bareveld beter uit de startblokken. Of beter gezegd, de bezoekers begonnen erg slordig door veelvuldig balverlies in de laatste linie. Zo kwam Weishaupt in de eerste minuut na rust al óóg in óóg met Lugtenborg, maar schoot hij de bal langs de verkeerde kant van de paal. In de twintig minuten die hierop volgden waren er veel kansen voor beide ploegen, maar wisten ze beide niet op voorsprong te komen. Dit tot dat Kupers het op zijn heupen kreeg. Oeben stuurde hem in de diepte en met een prachtige droge knal schoot hij hem vanuit een moeilijke hoek in de kruising. Bareveld had hierna twee keer een grote mogelijkheid om weer langszij te komen, maar eerst lag Dennis Smit op de doellijn na een inzet van Altundas en een paar minuten later was Lugtenborg de redder met een goede redding op een inzet van Ludolphie.

Wedstrijd in het slot

Nadat Bareveld dus de kans gemist had om op gelijke stand te komen, gooide de bezoekers uiteindelijk de wedstrijd in het slot. In de omschakeling werd Smit alleen voor de keeper gezet door Oeben, die knap afrondde.In de periode hierop was Gieterveen heer en meester. Van der Veen veroverde zelf de bal, maar zag zijn inzet makkelijk gekeerd worden en Oeben vergat zichzelf te belonen voor zijn goede invalbeurt doordat hij zijn inzet van de doellijn gehaald zag worden. Uiteindelijk werd het nog wel 1-4. Bakker kopte eerst nog een voorzet van Caspers vlak over de deklat, maar iets later zag hij de uittrap van Lugtenborg over de laatste linie heen stuiteren. Beheerst schoof hij de bal achter de keeper van de Bareveld en zette hij de einduitslag op het scorebord.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Openingsfase nekt Buinerveen in Roswinkel

Buinerveen heeft op bezoek bij SC Roswinkel haar tweede puntverlies van het seizoen geleden. ...

SETA hekkensluiter na nederlaag in Tiendeveen

SETA ging afgelopen zaterdag op bezoek bij de nummer twee in 5E: v.v. Tiendeveen. ...

GKC krijgt ongenadig pak slaag in Weiteveen

GKC heeft na de 0-12 nederlaag in eigen huis tegen WKE-16 opnieuw een ongenadig ...