Joeri Westerhof vol vertrouwen richting eerste klasse

logo_tevvTEVV schreef in het voorjaar van 2013 geschiedenis door voor het eerst in de historie te promoveren naar de tweede klasse en de club is hard op weg naar een nieuw hoogtepunt in haar 80-jarige bestaan. Want wanneer er zondag op het eigen sportpark ‘De Treffer’ wordt afgerekend met GRC Groningen, dan is promotie naar de eerste klasse een feit. Middenvelder Joeri Westerhof kwam in het verleden al uit op dit niveau en ziet hier ook kansen voor zijn huidige club: “Een plek tussen de zesde en tiende plaats is in mijn ogen realistisch”.

De Mondkers hadden het afgelopen zondag lastig tegen de Stad-Groningers, maar mede door twee doelpunten van Ayhan Bas keerden zij met een gunstige 2-2 eindstand huiswaarts. Westerhof en zijn teamgenoten kunnen buigen op een gunstige thuisbalans en zijn daardoor vol vertrouwen voor de aanstaande kraker: “We hadden het afgelopen zondag moeilijk tegen GRC, maar gelukkig hebben wij er toch nog een gelijkspel uitgesleept. Daarnaast is het spelen voor ons thuispubliek een stuk leuker en  is uit de statistieken gebleken dat wij thuis amper een wedstrijd verliezen. Dit geeft ons moed voor de return!”

Niet bijzonder
De 29- jarige Westerhof moet zich in de heenwedstrijd op sportpark Corpus den Hoorn ook wel enigszins thuis hebben gevoeld, aangezien de middenvelder in het verleden één seizoen actief was bij GRC: “Ik woonde destijds in de Stad en omdat ik enkele jongens nog kende van mijn tijd bij BV Veendam en de noordelijke districtsselecties koos ik voor GRC”. Dat hij de Groningers nu tegenkomt met TEVV, is voor Westerhof niet extra bijzonder: “Er zijn slechts twee spelers over gebleven van mijn periode bij GRC en het is ook alweer vijf jaar geleden. Desalniettemin vind ik het wel erg leuk om de supporters, staf en overig personeel weer terug te zien, want die zijn nog steeds trouw aan mijn vorige club”.

joeri_westerhof
Joeri Westerhof: “Ik wil nog een paar jaar mee op een leuk niveau”

Leuk niveau
Naast de hiervoor genoemde clubs heeft Westerhof in de Kanaalstreek ook een behoorlijke staat van dienst. Zo kwam hij uit voor Nieuw Buinen, SJS, SC Stadskanaal  en nu dus TEVV. Over de vraag waar hij zijn mooiste periode heeft beleefd, hoeft hij niet lang na te denken: “Dat is toch echt bij TEVV. Dit heeft onder andere te maken met de goede sfeer en dito prestaties. In mijn eerste seizoen werden wij gelijk kampioen en hebben wij geschiedenis geschreven door te promoveren naar de tweede klasse, iets wat TEVV nog nooit eerder was gelukt. Doordat wij nu dichtbij promotie zijn naar de eerste  klasse, wat waarschijnlijk niemand aan het begin van het seizoen had gedacht, wordt de periode bij TEVV alleen maar mooier”. De geel-blauwen hoeven dan ook niet bang te zijn dat de ervaren speler zijn heil ergens anders gaat zoeken: “Ik vertrek zeker niet. Ik word straks dertig en wil nog een paar jaar mee op een leuk niveau. En met de komst van een aantal spelers die ook op een hoog niveau hebben gevoetbald (Jeremy Gall en Rob Hulscher van FC Emmen red.) moet dat lukken”.

Op techniek
Westerhof, in het dagelijks leven werkzaam als klantenservicemedewerker bij KPN, moest het in het verleden hebben van zijn snelheid en speelde voornamelijk op de flanken. Tegenwoordig bespeelt hij samen met oud-spits Eddie Schoenmaker het middenveld bij de geel-blauwen en dit doet hij vooral op techniek. De oorzaak voor deze positiewisseling is een liesblessure, vertelt hij: “Ik heb in de afgelopen jaren bijna alles gescheurd wat je kunt scheuren. En omdat de aanhechting van mijn lies in de laatste jaren teveel te verduren heeft gehad, kan ik niet meer voluit sprinten en schieten. Op het middenveld kan ik dit gelukkig camoufleren met mijn techniek en is mijn het mijn taak de bal af te pakken en direct te verleggen zodat wij vooruit kunnen voetballen”.

Laatste minuut
De Knoalster speelt dus een belangrijke rol in het team van Hans Kamphuis, de trainer die regelmatig met zijn wisselbeleid een duel deed kantelen in het afgelopen seizoen. Of dit komende zondag ook nodig is, hangt uiteraard af van het verloop van de wedstrijd, die volgens Westerhof sowieso beladen zal zijn: “Beide teams zijn erg aan elkaar gewaagd. GRC heeft misschien iets meer technisch vermogen, maar wij zijn fysiek weer een stuk sterker en dit zal het duel extra interessant maken”. De speler zelf heeft wel een mooi scenario in gedachten voor zondag: “Ik hoop op een mooie 2-1 overwinning, met de winnende treffer in de laatste minuut. Dit zal het feest nog mooier maken, dat sowieso al groots uitgepakt wordt in de kantine met veel toeters en bellen. Daarnaast hoop ik dat er een kar geregeld is, zodat wij een mooi rondje kunnen touren”. Wanneer de dag loopt zoals gehoopt, dan krijgt Westerhof maandag een zware dag: “Ik heb geen vrij genomen. Ze kunnen mij geen dag missen, haha!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Matthijs Brink: “Borger stapt tegen MSC als winnaar van het veld af.”

Matthijs Brink is er van overtuigd dat Borger gaat winnen van MSC en zich ...

Roy de Jongh schiet vijf keer raak!

Vijf goals in één wedstrijd. Voor veel voetballers is het een droom, maar Roy ...

Terugblik op 2L: dertig jaar oranje-blauwe rivaliteit

Talrijk zijn de verhalen over de legendarische beslissingswedstrijden uit 1990. In Musselkanaal speelden Nieuw ...