Jeugdteam Kanaalstreek wint van Stadskanaal

Logo JTIn aanloop naar de San Marino Cup oefende het Jeugdteam Kanaalstreek in Valthermond tegen een elftal met beloften van SC Stadskanaal. Het selectieteam van Theo Gennissen en René Nijgh bleek over negentig minuten voetbal veel te sterk voor de blauwhemden: 6-1. Aan de kant van het Jeugdteam was Rick Hendriks (NWVV) met een kwartet treffers de grote man.

Onrustig acteren
In de eerste helft waren beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Hoewel beide ploegen onrustig acteerden, ontstonden er toch de nodige kansen. Met name het Jeugdteam Kanaalstreek kreeg een aantal prima mogelijkheden. Het Jeugdteam nam dan ook na een klein kwartier een voorsprong. Het was Arjen Heidekamp (Westerwolde) die een vrije trap van Mike Reuvers (Nieuw Buinen) middels een diagonale kopbal tot doelpunt promoveerde. Daarna waren er nog mogelijkheden voor Erwin Wardenburg en Demy te Velde (beiden Valthermond), maar beide voorwaartsen hadden het vizier niet op scherp staan. Ongeveer tien minuten voor rust was Te Velde scherper: hij knalde de bal vanaf randje zestien droog in de korte hoek. Vlak voor rust wist SC Stadskanaal uit een klutssituatie de aansluitingstreffer te maken. Dit betekende een 2-1 ruststand.

Rick Hendriks (NWVV) schoot vier keer raak...
Rick Hendriks: vier keer raak…

Kwartet Hendriks
In de tweede helft begon het Jeugdteam uitstekend. De ingevallen Rick Hendriks liet zich meteen gelden. In een tijdsbestek van iets meer dan een kwartier wist de gevaarlijke aanvaller een onvervalste hattrick te maken. Stadskanaal wist hier nauwelijks iets tegenover te zetten. De wedstrijd leek vervolgens dood te bloeden, maar daar was ineens toch weer Rick Hendriks. Ricardo Ensing van Stadskanaal treuzelde bij het uitverdedigen en dat werd door Hendriks genadeloos afgestraft: koeltjes schoot de goaltjesdief de 6-1 tegen de touwen. Omdat er in het laatste kwartier nauwelijks nog iets gebeurde, eindigde deze oefenwedstrijd in een verdiende zege voor de Kanaalstreek-talenten. Een heerlijke opsteker met het toernooi in San Marino in het vooruitzicht.