Update uit Italië: Matchday 1

Vandaag gaat het gebeuren. Hetgeen waar we voor gekomen zijn. Voetballen dus. Om 10:30 uur is de eerste tegenstander van dit toernooi AC Bellaria Igea Marina. Om 8:00 uur werd iedereen aan het ontbijt verwacht, maar de complete groep zat om 7:30 uur al klaar: de gretigheid straalt er van af. De jongens hebben er dus echt zin in. Na een prima ontbijt vertrekt de bus naar Bellaria. Na een reis van ongeveer drie kwartier arriveren we bij het stadion.

Het stadion heeft echter meer weg van een gloeiende kookplaat. Er is geen  schaduw en de temperatuur loopt richting de 45 graden. Ondanks de zware omstandigheden schieten we uit de startblokken. Na een ietwat onrustig begin declasseren we de Italianen tot figuranten. Uiteindelijk staat er een 12-0 overwinning op het scorebord. De kop is er af. En hoe!

Bij terugkomst in het hotel gaat de groep richting de haven om daar bootjes te huren. Alle spelers gaan mee en dat is tekenend voor deze groep. De groep is hecht en straalt echt saamhorigheid uit. Vanmiddag en vanavond is er dus ruim gelegenheid om te genieten van al het moois dat Riccione te bieden heeft. En na de monsterzege tegen de Italianen kan er ontspannen worden toegeleefd naar de wedstrijd van morgen tegen de Hongaren. De Hongaren zijn vanmiddag door de technische staf bekeken.

Er liggen zeker kansen voor ons. Toch lijken de Hongaren een stugge tegenstander. De Fransen maakten een iets sterkere indruk. Dus ook voor die wedstrijd, later deze week, kunnen we onze borst nat maken. We zijn het toernooi uitstekend gestart en hopen deze lijn door te kunnen trekken om ons doel te halen. En dat is het winnen van de beker!

René Nijgh, trainer Jeugdteam Kanaalstreek

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Updates uit Spanje: tweede wedstrijddag

Na een avond genieten van de eerste overwinning was het vandaag een cruciale dag voor ...

Zeges voor Sellingen en Musselkanaal, Westerwolde verliest

Musselkanaal haalde maar liefst dubbele cijfers, ook Sellingen won eenvoudig.