Jeugdteam Kanaalstreek slordig naar derde overwinning

Lag het aan de hitte, het slechte veld of onderschatting? Niemand die het weet, maar geen moment haalde de equipe van trainers Gennissen en Nijgh tegen het Noorse Skogstrand Fotbal het niveau van de dag er voor. Dat het duel uiteindelijk wel een eenvoudige 4-0 overwinning oplevert heeft puur met verschil in kwaliteit te maken.

Sterk spelende Stam
Het Jeugdteam begint rommelig aan het duel. Ballen springen van de voet en veel passes zijn op het slechte kunstgras te hard. Desondanks zal de voorsprong er komen. Demy te Velde ontfutseld een Noorse verdediger de bal en legt terug op Daan Stam. Droog haalt de middenvelder met links uit en de opnieuw sterk speldende Ter Apeler vindt de kruising. Daarna blijft het kansen regenen, maar Rick Hendriks, Peter Orsel en Demy te Velde scoren niet. Ook Mike Reuvers ziet zijn schot gestopt worden.Met een 1-0 voorsprong wordt de rust bereikt.

Jeugdteam Kanaalstreek voorafgaand aan de wedstrijd tegenSkogstrand Fotbal...
Jeugdteam Kanaalstreek voorafgaand aan de wedstrijd tegen Skogstrand Fotbal…

Wisselen zonder verzwakken
In de tweede helft wordt wederom bevestigd dat wisselen bij het Jeugdteam beslist geen verzwakking is. Het spel wordt beter en binnen de minuut mag Ron Lohuis van elf meter aanleggen nadat Mike Reuvers binnen de beruchte lijnen onderuit getrokken is. De aanvoerder faalt echter jammerlijk. Het zijn de wisselspelers die het verschil gaan maken. Demy te Velde slalomt weer eens door de Noorse defensie om vervolgens Patrick Bults een niet te missen kans te geven. De linkspoot weet het presentje op waarde te schatten. Te Velde zelf neemt na een slim kopballetje van Dion van der Laan de derde Hollandse treffer voor zijn rekening, waarna het slotakkoord wederom voor Patrick Bults is. Dion van der Laan is opnieuw de aangever. In de slotfase raakt Rick Hendriks nog de paal.

Redelijk eenvoudig
Zo wordt een slechte partij toch redelijk eenvoudig in winst omgezet. Met negen punten uit drie wedstrijden en een doelsaldo van 20-0 lijkt het team aardig op weg. Gek genoeg echter begint het toernooi nu pas. Donderdag wordt er ’s morgens aangetreden tegen het Franse CFA de Bastia, waarna ’s middags de laatste poulewedstrijd tegen FC Nomme United uit Estland gepland staat, dat eveneens zijn eerste drie wedstrijden wist te winnen. Het wordt dus een Super Thursday voor het Jeugdteam Kanaalstreek. Nu maar hopen dat ook de resultaten super zijn.

Omgeschoolde Van Schaik
Man van  de wedstrijd was Koen van Schaik. De Valthermonder is van origine een aanvaller, maar heeft tijdens dit toernooi al op drie defensieve posities gespeeld. Tegen de Noren speelde hij linksback en deed daar zeer naar behoren. Met zijn imposante fysiek wint hij makkelijk duels en in balbezit doet hij geen gekke dingen. Wellicht een idee om zich om te laten scholen?

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys onderuit in Aduard

Onstwedder Boys is in de uitwedstrijd tegen Aduard 2000 tegen een 4-2 nederlaag aangelopen. ...

Italy International Cup: stand van zaken

Jeugdteam Kanaalstreek is fantastisch bezig tijdens de strijd om de Italy International Cup. Een plaats ...

Jeugdteam Kanaalstreek stelt finaleplaats veilig

Met nog één poulewedstrijd te gaan, heeft het Jeugdteam Kanaalstreek zich al verzekerd van ...