Jeugdteam Kanaalstreek als favoriet naar de finale

Vijf gespeeld, vijftien punten, 25 goals voor en één tegen: cijfers waar je mee thuis kunt komen. Ook het laatste duel in de poule tegen mede finalist FC Nomme United wist het Jeugdteam in winst om te zetten. Na een 2-0 ruststand werd er uiteindelijk met 2-1 gewonnen.

Ontdaan
Natuurlijk was de wedstrijd van alle spanning ontdaan. Beide ploegen waren al verzekerd van de finale. Toch was men aan beide zijden benieuwd hoe de krachtsverhoudingen lagen. De oranje brigade was met name voor de pauze de betere. Peter Orsel en Bram Poelman probeerden het van afstand, maar schoten respectievelijk naast en over.

Rustig afronden
De voorsprong kwam er via Demy te Velde: Patrick Bults zette voor en via Peter Orsel kwam de bal bij de spits annex middenvelder die rustig afrondde. De 2-0 kwam al spoedig daarna. Sven Jaegers stuurde Rick Hendriks de diepte in. Diens afstandschot werd niet goed verwerkt. Orsel  was attent voor de rebound en frommelde de bal bij de tweede paal binnen. Te Velde mikte voor de pauze ook nog eens over.

Tegentreffer
In het tweede part was de eerste mogelijkheid ook weer voor de Hollanders. Patrick Bults nam een verre pass van Daniel Knigge ineens op de pantoffel. Helaas voor hem verdween het projectiel naast de goal. Na 45 minuten spelen was daar de eerste tegengoal: Henri Jarve, jeugdinternational en na de pauze ingebracht, krulde de bal voorbij de kansloze Pieterman. Diezelfde Pieterman pakte een schot van Johan Tongjas keurig klemvast. Mike Reuvers, weggestuurd door Bram Poelman, stuitte op doelman Oliver Ani.

Dichterbij dan ooit
Al met al een keurige overwinning die hoop biedt voor de finale. Nog nooit was het Jeugdteam zo dicht bij toernooiwinst. Man van de wedstrijd was Peter Orsel. De speler van Onstwedder Boys valt dit jaar regelmatig buiten de basis maar reageert zoals het een echte sporter betaamd: met de voeten. Hard werkend, scorend en zich volledig wegcijferend voor het teambelang.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen en Valthermond in evenwicht in spijkerharde topper

Sellingen en Valthermond hielden elkaar in evenwicht na een spijkerhard duel.

Effectief Borger boekt nipte zege op Helpman

Borger heeft in eigen huis een belangrijke zege geboekt op Helpman. De groenhemden blijven ...

Updates uit Spanje: Social Media #3

Behalve de informatie die we via trainer René Nijgh ontvangen, heeft de redactie van ...