TEVV verliest eerste bekerduel

logo_tevvTEVV heeft haar eerste officiële wedstrijd in het nieuwe seizoen 2015-2016 met 2-4 verloren van het Stad-Groninger PKC’83. Het betrof een bekerwedstrijd en TEVV is zwaar ingedeeld met drie gerenommeerde zaterdagteams. De eerste tegenstander was de Peizerweg-de Kring Combinatie, dat op bezoek kwam in Tweede Exloërmond.

De wedstrijd was nog maar net in gang gezet door scheidsrechter De Wit of de bal lag al in het net. Heel slordig uitverdedigen door de TEVV-defensie was de oorzaak ervan en Jeremy Gall kon dit alleen maar herstellen via een overtreding in de zestien. De toegekende strafschop werd benut door Ifeayi Gorissen: 0-1. De thuisploeg moest toen aan de bak en een goede voorzet van Frank Schijff miste maar net Jan Jaap Wever om gevaarlijk te worden. Via vlijmscherpe tegenstoten bleven de gasten echter zeer gevaarlijk. TEVV-doelman Wim Kok moest een aantal keren reddend optreden, waarbij zijn opponent Lennart Havinga veel minder had te doen.

Veerkracht
Toch kwamen de mondkers tot de gelijkmaker. Frank Schijff rondde een snelle aanval zeer koelbloedig af: 1-1. De vreugde was echter van korte duur, want Bryan Inge schoot de bal na een ‘Arjen Robben’-actie verwoestend in de kruising, onbereikbaar voor TEVV-goalie Wim Kok. TEVV toonde echter veerkracht en op slag van rust mocht Roy Feiken een corner nemen, die door Jeremy Gall werd binnen gefrommeld: 2-2.

Ritme omhoog
Na de thee was het tempo een behoorlijk stuk lager en leken de beide ploegen genoegen te willen nemen met een gelijkspel. Plotseling ging het ritme bij de ploeg van PKC83-trainer Robert Groninger echter weer omhoog en er ontstonden enkele mogelijkheden voor het doel van de geel-blauwen. Wim Kok wist zijn doel met soms kunst en vliegwerk schoon te houden. Tot hij echter na bijna tachtig minuten kansloos was op een ferme kopbal van laatste man Serginho Fatima, die na een hoekschop mee naar voren was gekomen. Hij kon ongehinderd de 2-3 binnen koppen.

Tien man
Enkele minuten later schrok een ieder die TEVV-minded is, toen scheidsrechter De Wit de bal op de stip legde na een vermeende overtreding van Jeremy Gall. Toen bleek maar weer hoe geraffineerd de spelers van PKC ’83 met dit soort situaties omgaan, want Bryan Inge ging gretig naar de grond na het instappen van de TEVV-middenvelder. Wederom wist Ifeayi Gorissen de strafschop te verzilveren: 2-4. In de laatste minuten moest TEVV ook nog met tien spelers proberen het tij te keren, daar Jeremy Gall twee gele kaarten ontving uit de toegekende strafschoppen, die hij had veroorzaakt. Uiteraard gaven de Groningers dit niet meer uit handen, zodat zij met de volle buit huiswaarts konden keren.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

HOC niet te stoppen in vierde klasse

HOC blijft het na haar promotie van het vorige seizoen goed doen in de ...

Pekelder Boys houdt stand tegen Bareveld

Pekelder Boys heeft de uitstekende basis, die het in de eerste wedstrijd van de ...

Pekelder Boys boekt eerste overwinning tegen Eenrum

Pekelder Boys boekt de eerste zege van het seizoen en tevens een hele belangrijke.