Valthermond toont herstel met zege op Veendam 1894

Valthermond toonde herstel met de overwinning op Veendam 1894 en klom daardoor naar plek twee op de ranglijst.

Na het echec tegen ASVB was Valthermond op bezoek bij Veendam 1894 op zoek naar eerherstel. De equipe van Albert Koops was zo gretig dat dit af en toe ten koste ging van de zuiverheid. In alle ijver rende men zichzelf soms voorbij. Gevolg was veel inzet, maar te weinig vernuft. Op de momenten dat er wel met het hoofd gespeeld werd was het voor de Veendammer defensie ook meteen alle hens aan dek. Het mondde uiteindelijk uit in een 2-3 overwinning voor de Mondkers.

Al in de eerste minuut mikte Demy te Velde naast de goal van doelman Bart Smeenge. Hierna werden de kansen schaars. Winston de Jonge volleerde namens de Veendammers over en Jesper de Graaf mikte na een mooie aanval naast. Dat deed ook Demy te Velde met een paar pogingen vanaf randje zestien.

Meer reuring

Rond het half uur spelen kwam er meer reuring in de wedstrijd. Mike Wilts beroerde de bal ongelukkig met zijn arm en scheidsrechter Tanja wees naar de stip. Joost Schrik pakte echter de inzet van Ruben Wolthuis klemvast. Het was wel de inleiding tot de beste fase van Valthermondzijde. Maurice Kampman strandde op Smeenge en Tom Meijers zag zijn kopbal van de lijn gehaald worden. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong. Jesper de Graaf vond met enig fortuin Erik Jan Veerbeek die onhoudbaar binnen schoot.

Valthermond trekt zege over de streep

Kort na de pauze verdubbelde Valthermond de voorsprong. Alwin Braakman nam een vrije trap snel op Demy te Velde die vervolgens Kampman in staat stelde om binnen te knikken. Wedstrijd gespeeld dachten de meeste supporters, maar dat bleek niet het geval. Leon Kuipers maakte de aansluitingstreffer zodat er weer hoop in de Veendammer harten gloorde. Jesper de Graaf echter faalde een op een met Smeenge niet en schoof rustig binnen zodat de marge weer twee werd. Demy te Velde had zo’n tien minuten voor tijd de 4-1 moeten maken, maar de aanvaller kopte van dichtbij in de handen van Smeenge. Die vond vervolgens met een lange trap Dio Berisha. Invaller doelman Edwin Melchers was kansloos op diens inzet, zodat er nog tien spannende minuten volgden. De Mondker defensie bleef echter overeind.

Ben jij al vriend? Steun het amateurvoetbal in de Kanaalstreek en steunt tevens het goede doel! Klik op de onderstaande link voor meer informatie en wordt ook vriend!

Wordt vriend van FC Kanaalstreek en steun tevens het goede doel!