Bekeravontuur TEVV ten einde

TEVVTEVV heeft de drie bekerwedstrijden in aanloop naar de competitie afgerond. Geconcludeerd kan worden dat het een zeer zware poule was, waarin de Mondkers zich van hun goede kant hebben laten zien, maar niet de gewenste resultaten hebben kunnen boeken. Na de midweekse nederlaag tegen DOS ’37 wilde de ploeg van  Hans Kamphuis wilde er tegen eersteklasser DETO uit Vriezenveen nog een leuk duel van maken. Maar net als in de eerste wedstrijd, tegen PKC83, kwamen de Mondkers aan het eind toch te kort. Uiteindelijk stond er 1-3 op het scorebord.

Onderscheidende Wim Kok
Vanaf het begin van de wedstrijd waren de Twentenaren de bovenliggende partij, maar veel kreeg TEVV-doelman Wim Kok in het begin niet te doen. Zijn collega aan de andere kant, Leon Prinsen, kreeg in de tiende minuut pas een schot van Ayhan Bas te verwerken. Wim Kok kwam na vijftien minuten pas in actie en dat was ook direct noodzakelijk. Bij de tweede paal dacht Tom Prüsers van DETO de bal binnen te tikken, maar Kok redde bekwaam. Ook enkele minuten later moest Wim Kok zijn kunnen laten zien, toen wederom Tom Prüsers voor hem verscheen. Opnieuw bleef hij de situatie meester.

Wel of niet raak
Het gevaar aan de andere kant moest van Ayhan Bas en Jan Jaap Wever komen. Eerstgenoemde loste, na een combinatie met Roy Feiken, van ver een prima schot maar ook DETO-doelman Leon Prinsen wist zijn doel schoon te houden. Vlak voor rust dachten de gasten uit Vriezenveen te scoren, toen de bal wel of niet achter de doellijn werd gekeerd door Wim Kok. Maar daar er ook in Tweede Exloërmond geen doellijn-technologie is, kon scheidsrechter Walters uit Oude-Pekela geen doelpunt toekennen.

Verschil gemaakt
Na de thee kreeg het wat gemakkelijker voetballende DETO wat meer de overhand.  Een vrije bal van Roy Feiken werd nog geblokkeerd, maar in de tegenstoot was DETO zeer gevaarlijk. Op links kapte Qays Shayesteh zijn tegenstander Nick Kroeze uit en zijn voorzet belandde bij spits Mike Kerr, die maar net naast schoot. De 0-1 hing toen ook in de lucht. Wederom werd een gevaarlijke pass vanaf links in de diepte gespeeld waar Stef Reekers wel raad mee wist: 0-1. Even later was het al 0-2, toen Lesley Narwold uit een scrimmage simpel wist binnen te tikken. De wedstrijd leek gespeeld, wat helemaal het geval was toen Stef Reekers de Vriezenveners  met zijn tweede van de dag op 0-3 zette.

Aanstaand debuut
Met nog een kwartier te spelen probeerde de ploeg van Hans Kamphuis toch nog een eretreffer te maken. Een mooie voorzet van Sander Marissen bereikte bij de tweede paal Frank Schijff, die beheerst de 1-3 binnen tikte. TEVV kreeg nog een kans op een tweede treffer, maar Schijff kon zijn inzet niet genoeg kracht geven om het tot doelpunt te promoveren. Komende zaterdag, 5 september maakt TEVV tegen streekgenoot Nieuw Buinen haar debuut in de eerste klasse: aanvang 18.00 uur in Tweede Exloërmond.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinen in eigen huis onderuit tegen EHS ’85

Buinen moest zijn meerdere erkennen in EHS '85. De ploeg uit Emmerschans deed daarmee ...

Onstwedder Boys onderuit in Hoogkerk

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag in Hoogkerk met 2-0 verloren van HFC '15, de runner-up ...

SJS in openingswedstrijd onderuit tegen CSVC

SJS is de competitie begonnen met een 1-3 nederlaag tegen CSVC, dat het verschil ...