René Nijgh: “Danny en Kenny”

De eerste selectie van het Nederlands Elftal onder nieuwbakken bondscoach Danny Blind is bekend. Geen makkelijke taak voor Danny, gezien het feit dat er nogal wat op het spel staat. De komende wedstrijden moeten er resultaten geboekt worden. Lukt dat niet, dan hangt kwalificatie voor het EK aan een zijden draadje. 

Bij het lezen van de definitieve selectie knipperde ik een paar keer met mijn ogen. Zag ik dat nu goed? Kenny Tete bij de definitieve selectie? “Danny waar slaat dit op?”, was de eerste vraag die in me opkwam. Kenny Tete. Ja echt! Kenny Tete!! 

Een heel objectief oordeel kan ik niet vellen over Kenny trouwens. Dat is overigens niet zo gek, want Kenny heeft slechts acht Eredivisieduels in de benen. Ja, echt waar, acht wedstrijden in de Eredivisie. Desondanks heeft Danny vertrouwen in Kenny. Het moet een jongensdroom zijn voor Kenny. En ik gun het Kenny ook van harte. Wat een geweldig scenario. acht wedstrijdjes in Ajax 1 en Kenny zit in Oranje. Is Kenny de nieuwe Messi? Dat moet toch haast wel? Anders kan ik het niet verklaren dat Danny na acht wedstrijden al kiest voor Kenny. 

Kenny is waarschijnlijk echt wel een talent. Frank de Boer geeft hem niet voor niets het vertrouwen bij Ajax. Kenny is jong en speelt nu al in de basis bij de Amsterdammers. Die moet wel wat kunnen. Naar ik heb begrepen heeft Kenny prima gespeeld tegen AZ, Willem II en NEC. Waarschijnlijk zo goed dat Danny dacht: die Kenny kunnen we er wel bij gebruiken in de komende wedstrijdjes. Het gaat tenslotte maar om kwalificatie voor het EK. Wat een lef van Danny. Blijkbaar doen Janmaat en Verhaegh het niet zo goed momenteel. Dat ze in de Premier League en Bundesliga spelen lijkt even niet mee te tellen voor Danny.  

Ik ben trainer van Alteveer en Danny is de bondscoach. Dus ik heb geen recht van spreken. Danny heeft als speler de Champions League gewonnen. Mijn enige grote beker heb ik gewonnen al D-junior op het Pinkstertoernooi in Nieuw Buinen. Danny heeft er dus waarschijnlijk een beetje meer kijk op dan ik. 

Toch wil ik even kwijt dat Danny de weg nu al kwijt is. Of ben ik nu blind?

  • Show Comments (0)

  • Be Eelsing

    Ben het met je eens Rene…daarom snap ik ook niet dat de jonge laatste man van Heerenveen:genaamd Jeremiah St. Juste er niet bij staat 🙂

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gijs Klompmaker: “SV Borger leeft!”

Einde van het seizoen, nog wat laatste trainingen. Nog wat laatste keren samen douchen, ...

Peter Kroezenga: “De voorbereiding”

In de tijd dat de postbodes hun enveloppen nog op wilde zwijnen rond brachten werd ...

Column: Voetballandschap

De maandelijkse column, dit keer geschreven door Arie Weits. Over het overstappen van het ...