Roy Feiken: “Driepunter tegen Nieuw Buinen is mogelijk”

TEVVHij doorliep de jeugd bij Nieuw Buinen, beleefde vorig seizoen een kortstondig avontuur bij Stadskanaal en dit seizoen is Roy Feiken weer terug bij TEVV, de club waarvoor hij tussen 2011 en 2014 ook uitkwam. Door een verhuizing ging zowel het kampioenschap van Stadskanaal, als ook die van TEVV aan zijn neus voorbij, maar bij het debuut van de Mondkers in de eerste klasse is Feiken zeker van de partij. De eerste wedstrijd is gelijk de derby tegen zijn oude liefde Nieuw Buinen: “Ik heb het naar mijn zin bij TEVV, maar ik zeg niet dat ik nooit weer in het oranje ga spelen”

Voor de 26-jarige Feiken kan het seizoen eigenlijk niet mooier beginnen: de derby op zaterdagavond tegen de club waar hij groot is geworden en waar hij nog veel vrienden en bekenden heeft. In het veld zal hij uiteraard voor de drie punten gaan, maar daarna zal het, ongeacht de uitslag, vast erg gezellig zijn op sportpark ‘De Treffer’. De linkspoot ziet wel kansen voor de kersverse eersteklasser: “Als ik kijk naar onze ploeg en de voorbereiding die we hebben doorgemaakt, denk ik dat winst mogelijk moet zijn. Maar afgezien daarvan zal het vooral een, voor het publiek, leuke en spannende wedstrijd worden”.

Niet te doen
In 2014 verruilde Feiken het geel-blauw van TEVV voor het blauw-wit van Stadskanaal, waar hij samen met onder andere broer Denny neerstreek om kampioen te worden in de vierde klasse. Dit lukte met grote overmacht, alleen maakte de jongste Feiken dit zelf niet meer van dichtbij mee. Een baan bij theater De Tamboer in Hoogeveen was hiervan de reden: “Ik speelde met veel plezier bij Stadskanaal, maar omdat ik werk kon krijgen in Hoogeveen was dit niet meer te doen qua vervoer”.

Alles geven
De student HOM (Horeca Ondernemend Manager) woont momenteel in Hollandscheveld en speelt nu dus weer in Tweede Exloërmond, waar hij samen met Jeremy Gall, Rob Hölscher, Roan Poelstra, Frank Schijff en Nick Kroeze tot de nieuwelingen behoort. Daar tegenover staat ook het vertrek van een aantal spelers, waardoor de selectie niet groter is geworden. Dit hoeft geen probleem te zijn, denkt Feiken: “Wij hebben een relatief kleine selectie, maar daarmee hoeven we zeker niet onder te doen in de eerste klasse. Wel moeten we elke week alles geven voor de punten en ons doel is dan ook om in ieder geval lijfsbehoud te bewerkstelligen”.

Roy Feiken moet de linkerkant bestrijken bij TEVV
Roy Feiken moet de linkerkant bestrijken bij TEVV…

Linkerkant bestrijken
Wanneer je moet vechten voor elk punt, heb je een hecht team nodig en dat zit volgens Feiken wel goed: “We hebben het altijd erg gezellig met elkaar en we zijn ook dan ook echt een team”. En met de komst van de nieuwelingen heeft TEVV aan kwaliteit niet veel in hoeven leveren, want dit is er voldoende. “Jeremy Gall komt van FC Emmen en is onze spelverdeler op het middenveld. In Frank Schijff hebben we een speler met veel diepgang en loopvermogen en Nick Kroeze is als rechtsback sterk in de duels en onvermoeibaar”, zo vertelt Feiken, die zelf de linkerkant moet bestrijken.

Mooie club
Met zijn 26 jaar is Feiken nog jong en als we kijken naar zijn kwaliteiten als voetballer zit de hoofdklasse er misschien ook nog wel in. Of dit met TEVV gaat lukken is waarschijnlijk een utopie, maar buurman Nieuw Buinen heeft nog altijd de ambitie een stabiele hoofdklasser te worden, zo weet ook Feiken: “Nieuw Buinen is een hele mooie club, die al jaren pendelt tussen de eerste klasse en de hoofdklasse en waar fantastische mensen en supporters rondlopen”. Of hij ooit terugkeert in het oranje? “Als Danny Blind Kenny Tete nu al oproept voor het Nederlands Elftal, dan houd ik niks voor onmogelijk, haha! Maar voorlopig heb ik het naar mijn zin bij TEVV!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stefan van der Veen: “Eindelijk lijkt het er uit te komen”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Spelmaker Gert Lukens heeft het goed naar zijn zin bij Nieuw Buinen

Na een aantal jaren in Groningen te hebben gespeeld bij PKC ’83 en DIO ...