SETA zet Meedhuizen aan de kant

setaIn de achterliggende jaren was SETA één van de kleinste broertjes in het Kanaalstreek-voetbal. Maar met het aantrekken van trainer Wilbert Arends, en in diens spoor een batterij aan nieuwe spelers, lijkt de start in het seizoen 2015-2016 hoopgevend. Want ga maar na: een 0-8 overwinning in de eerste wedstrijd van het seizoen. Mensen die bij de club betrokken zijn, geven wel direct toe dat Meedhuizen geen hoge ogen zal gooien dit seizoen, maar je moet de goals maar toch maken.

Overmacht
En die goals kwamen er dus in overvloed. Binnen tien minuten was het raak via Michael Steinfelder. Twintig minuten stond het 0-4 en was de wedstrijd beslist. Makers van de treffers waren Rick Hartman en Ricardo van der Sluis. Laatstgenoemde nam twee treffers voor zijn rekening. Ondanks de kansen die de ploeg uit Musselkanaal creëerde bleef de stand tot de rust ongewijzigd.

Productief kwartier
Ook in de tweede helft een bovenliggend SETA. Meedhuizen had in feite gedurende de hele wedstrijd moeite om de mannen van Wilbert Arends bij te houden. Net als voor de thee volgde er ook in de tweede helft een productieve periode, want vanaf ongeveer een uur spelen, werd in een tijdsbestek van vijftien minuten de score opgevoerd tot 0-7. Michael Steinfelder tekende voor zijn tweede, Arjan Kaijser scoorde en een speler van Meedhuizen verschalkte zijn eigen keeper. In de slotfase scoorde SETA via Fidel Plat en een strafschop van Ricardo van der Sluis nog twee keer.

Bijzonder einde
Daarmee zou de eindstand 0-9 zijn. Maar niets was minder waar: dat de scheidsrechter van dienst maar acht goals had geteld en had dus één treffer minder op het scoreformulier genoteerd. Ondanks protesten van SETA en verklaringen van Meedhuizen, was de leidsman niet van gedachten te veranderen. Dit dreigde even hoog op te lopen, waarna toch maar besloten werd de einduitslag van 0-8 te accepteren: de ‘charme’ van voetbal in de vijfde klasse zaterdag…

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Fotoverslag: SPW neemt voorschot op promotie

SPW heeft uitstekende zaken gedaan in de eerste ontmoeting met Bedum. Op bezoek in ...

Gemiste strafschop kost Titan overwinning

Afgelopen zondag speelde Titan tegen het altijd lastige Actief. De verwachtingen voor de club uit ...