Onstwedder Boys laat overwinning glippen

o.boysDegradant Onstwedder Boys heeft haar eerste wedstrijd in de vierde klasse niet weten te winnen. Op het eigen sportpark werd het 2-2 tegen GEO uit Garmerwolde. Voor de oranjehemden had er meer ingezeten, want de gasten maakten pas in de blessuretijd de gelijkmaker. Ondanks dat de uitslag wel recht deed aan de verhoudingen in het veld, zal het gelijkspel in Onstwedde aanvoelen als een nederlaag.

De betere ploeg
GEO was in de eerste helft de betere ploeg, en het combinatiespel en het druk zetten op de verdediging van Onstwedder Boys, zorgde er voor dat de thuisploeg terug moest. Al in het eerste kwartier moest Rein Koudstaal reddingen verrichten op schoten van twee spelers van GEO. Namens de Boys is Jelle de Vries de eerste die gevaarlijk wordt: zijn inzet ging naast. De beste kans voor de ploeg van Fokke de Jonge was voor Gerben Meems en leverde een corner op. Doelman Koudstaal hoefde niet meer in actie komen voor de thee: een schot van Robert Bleeker wordt door de goalie naast gekeken.

Rollen omgedraaid
Na de thee was Onstwedder Boys de eerste ploeg met een kans. Opnieuw was het Jelle de Vries die gevaarlijk werd, maar zijn kopbal raakte slechts de paal. Onstwedder Boys speelde in de tweede helft beter en kreeg meer kansen. Jelle de Vries was nog een keer dichtbij een treffer, maar na een mooie solo schoot hij net naast. In de tegenaanval was het wel raak. Een voorzet werd door de vrijstaande Tjeerd Vaatstra aangenomen en van dichtbij binnen geschoten. Maar lang kon de ploeg uit Garmerwolde niet van de voorsprong genieten. Peter Orsel loste vanaf de rand van het strafschopgebied een onhoudbaar schot: 1 – 1.

Fatale corner
Een kwartier voor tijd kwam Onstwedder Boys op voorsprong. Een voorzet werd door de keeper van GEO niet goed verwerkt, waarna Gerben Meems met een fraaie boogbal het net wist te vinden: 2 – 1. Even later probeerde Nanne Huiges doelman Hammenga met een vrije trap van veertig meter te verschalken. De GEO-doelman, die ver voor zijn doel stond, was echter op tijd terug op zijn post om de bal over de lat te tikken. In de slotfase drong GEO nog aan, zonder grote kansen te krijgen. Een corner in de extra tijd zorgde echter alsnog voor de gelijkmaker: uit een klutssituatie lukte het Tjeerd Drabe om de bal in het Onstwedder doel te werken.