SETA redt het niet tegen Tiendeveen

setaIn de vijfde klasse E van het zaterdagvoetbal stond een heuse topper op het programma. Want met de versterkte selectie begon SETA het seizoen knallend. De 0-8 tegen (het zwakke) Meedhuizen leverde de ploeg uit Musselkanaal zelfs de koppositie op. De tegenstander van vandaag, Tiendeveen, won haar eerste wedstrijd ook (0-4 tegen Damacota) en dus kwamen de nummers één en twee uit deze prille competitie elkaar tegen. Omdat het zo seizoen zo jong is, wellicht nog geen topper, maar gezien de ambities van de ploegen absoluut wel.

Ambitieuze vijfdeklassers
Want beide ploegen willen de weg omhoog inslaan en beschikken over een bijna geheel nieuwe selectie met spelers van buitenaf om vervolgens promotie naar de vierde klasse van het zaterdagvoetbal te realiseren. In een aantrekkelijke wedstrijd trokken de gasten uit Tiendeveen uiteindelijk aan het langste eind: gezien het spelbeeld en het aantal kansen had Tiendeveen ook het meeste recht van spreken vandaag. Tiendeveen voetbalde ietwat makkelijker, en SETA moest het meer hebben van de gezonde strijd en passie die het in een wedstrijd legt. Toch was na drie minuten de eerste ‘kans’ voor SETA: doelman Bouwman schoot een uittrap tegen doorgelopen spits Goelema aan, de bal belandde echter aan de (voor SETA) verkeerde kant van de paal. Een startoffensief leek aanstaande, maar in de tegenaanval was het Tiendeveen die een grote kans onbenut liet. Jeffrey Boxma werd in de diepte gestuurd richting doelman Van der Werff, maar zijn schot ging rakelings voorlangs.

Flitsende openingsfase
De opening beloofde veel goeds in deze wedstrijd en het werd een open wedstrijd waarin beide ploegen op jacht gingen naar een snelle goal. Dit doelpunt kwam er na tien minuten spelen. In de kluts moest spits Sander Blok eerst zijn meerdere erkennen in doelman Van der Werff en ook in de rebound van Jeffrey Boxma had de doelman een knap antwoord, maar op een terugkaatsende bal van verdediger Rick Hendriks had Van der Werff geen antwoord meer, Hierdoor hadden de gasten de door hen gewenste voorsprong.

Onzorgvuldige passing
SETA ging op jacht naar de gelijkmaker, maar mocht van geluk spreken dat na de openingsgoal Tiendeveen de marge niet gelijk verdubbeld werd, want een schot van Mitchel Prijs ging maar net over. SETA leverde in deze fase teveel onzorgvuldige lange ballen richting de voorwaartsen af om echt gevaarlijk te worden. Een poging van aanvoerder Steinfelder en een schot van Raymond Allemekinders waren voor rust de resterende wapenfeiten van de thuisploeg. Aan de andere kant werd Tiendeveen nog wel twee keer gevaarlijk: een schot uit de draai van Boxma kwam op de vuisten van Van der Werff en een kopbal uit de daaropvolgende hoekschop werd net over gekopt.

SETA

Positie-wisselingen
Na rust moest SETA op zoek naar de gelijkmaker en zocht het gelijk de aanval: een overtreding op Den Boef leverde een vrije trap op voor de thuisploeg, maar het schot van Stefan Goelema was echter te zacht om Bouwman te verschalken. SETA bombardeerde Steinfelder na rust tot spits en schoof Allemekinders door naar het middenveld, wat het voetballend vermogen van de Musselkanaalsters ten goede kwam. Het positiespel was het tot aan het strafschopgebied voldoende, alleen was het vaak de laatste bal die net niet goed genoeg was om tot grote kansen te komen. Aan de andere kant kwam SETA ook een paar keer goed weg, want als de spitsen van de gasten ietwat scherper waren vanmiddag had de einduitslag een heel ander aanzien gekregen. Zo kregen Boxma en Prijs behoorlijke kansen op de 0-2, maar schoten van vijf meter voor de goal gingen over en naast. Op een afstandsschot van Sander Blok had Van der Werff een antwoord.

Rode kaart Davids
Na zeventig minuten voetballen moest de thuisploeg tot overmaat van ramp met tien man verder door een tweede gele kaart van Ben Davids. In een duel ging zijn directe tegenstander naar de grond, waardoor Davids moest inrukken. Saillant detail is wel dat de trainer van Tiendeveen luttele seconden hiervoor de scheidsrechter van dienst vroeg meer op Davids te letten in de duels. SETA liet het er niet bij zitten en kreeg met een man minder zelfs even de controle over de wedstrijd: Tiendeveen wist zich geen raad met een overtalsituatie. Een schot van Allemekinders en een situatie waarin wellicht een strafschop kon worden gegeven na een overtreding op Steinfelder waren de laatste stuiptrekkingen van SETA, voordat Jeffrey Boxma vanaf elf meter de 0-2 eindstand op het bord kon schieten.

Positieve sfeer terug
Voor de vijfde klasse heeft Wilbert Arends simpelweg de beschikking over een goede selectie. Daarbij moet worden opgemerkt dat het geen schande is om te verliezen van een titelkandidaat. Overigens de positieve sfeer rond de club uit Musselkanaal én het plezier dat de spelers aan de wedstrijden beleven voor dit moment wellicht het grootste winstpunt.