Alteveer wint ook van BATO

AlteveerOok na vier speelronden heeft Alteveer de volle buit. BATO moest er vandaag in Winschoten aan geloven. Alteveer liet het spel opnieuw aan de tegenstander. BATO had hier zichtbaar moeite mee en kwam nauwelijks in de buurt van het vijandelijke doel. Desondanks kregen de Winschoters de kans op de 0-1, echter de bal werd voorlangs gekopt. Alteveer controleerde de wedstrijd, maar was in balbezit iets te slordig. Toch eindigde de wedstrijd voor Alteveer zeer succesvol: een 2-5 overwinning was het resultaat.

Trefzekere routinier
Na twintig minuten kwamen de geel-zwarten op voorsprong. Erik Broesder werd na een prima loopactie bediend, waarna de routinier de keeper van de thuisclub koeltjes het nakijken gaf. Vlak voor rust was daar ineens het moment van topscorer Roy de Wijk. De Wijk anticipeerde uitstekend op een steekbal, liet de complete achterhoede zijn hielen zien en maakte gedecideerd de 0-2. Alteveer had voor rust zelfs nog de 0-3 kunnen maken, ware het niet dat de scheidsrechter van dienst een overtreding op Erik Broesder over het hoofd zag. Vriend en vijand waren het er over eens dat dit een penalty had moeten zijn.

Trefzekere topscorer
Na rust probeerde BATO het tij te keren middels een opportunistische speelwijze. Een aantal keren waren de gastheren dicht bij de aansluitingstreffer, maar Alteveer hield stand. Sterker nog, uit een fantastisch uitgevoerde counter kwam Alteveer zelfs op 0-3. Wederom was het Roy de Wijk die de bal tegen de touwen werkte. Alteveer leek op rozen te zitten, maar kwam toch nog in de problemen. In een tijdsbestek van vijf minuten kwam BATO zelfs nog terug tot 2-3. De verdediging en keeper Bart Heikens verkeken zich tot twee keer toe op een lange bal, waarna BATO het nog even spannend kon maken.

Slotakkoord De Wijk en Broesder
Alteveer hield echter het hoofd koel en wist zelfs nog uit te lopen naar 2-5. Eerst was het wederom Roy de Wijk die na prima voorbereidend werk van Sander Klinkhamer de 2-4 scoorde. In blessuretijd was het slotakkoord van Erik Broesder. Broesder bepaalde met zijn tweede van de middag de eindstand op 2-5. Zo staat Alteveer samen met SVZ aan kop in de vierde klasse C en lijkt het klaar voor de derby van volgende week tegen Pekelder Boys.

Tags:

  • Show Comments (1)

  • Luuk Schenkel.

    de trots van de kanaalstreek
    volgende week tegen pek boys met na afloop live muziek.

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

GKC laat het afweten tegen DOS ’63

GKC is deze week weer zonder punten teruggekeerd na een verre uitwedstrijd. Waar er ...

Onstwedder Boys op wilskracht langs Groen Geel

Onstwedder Boys boekte een 1-0 overwinning op Groen Geel en blijft goed meedraaien in ...

Titan als poulewinnaar naar halve finale, SC Stadskanaal uitgeschakeld

Titan heeft zich geplaatst voor de halve finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi, Stadskanaal ...