Lars Hemmes helpt Mussel langs Meedhuizen

Mussel.jpgSV Mussel heeft na de zeperd van vorige week tegen Tiendeveen orde op zaken gesteld tegen Meedhuizen. Er werd met ruime cijfers gewonnen van de laagvlieger, maar heel soepel ging het allerminst. De doelstelling van deze middag voor de SV was onder andere weer een positief doelsaldo te hebben. Deze stond voor de clash tegen Meedhuizen op -5. Dit is dan ook gelukt, Mussel staat weer op +1.

Vroege voorsprong
Mussel ging vanaf minuut één op zoek naar doelpunten. Dit resulteerde al meteen in een kopkans voor Wim Wubs. Na vijf minuten kreeg Mark Mulder de bal op het middenveld. Hij begon aan een dribbel zonder dat hij aangepakt werd, alleen zijn schot was een afzwaaier. Iets later werd Roy Breedveld over de knie gelegd binnen de zestien meter en mocht Wim Wubs aanleggen voor de 1-0. Deze werd beheerst binnengeschoten. Na tien minuten kreeg Lars Hemmes de mogelijkheid om de score te verdubbelen. Van ongeveer dertien meter schoot hij de bal hard over de goal. Een minuut later kwam Rolf Smidt door over de linkerkant en bezorgde de bal bij Lars Hemmes, die zonder aan te nemen in één keer op doel wilde schieten, helaas schoot Hemmes voorlangs.

Balbezit
Mussel had misschien wel negentig procent balbezit, alleen vonden de roodhemden elkaar erg moeizaam. Er werd te slap ingespeeld en trainer Tseard van der Meer coachte dan ook continue aan dat het tempo omhoog moest. Na zeventien minuten maakte Meedhuizen volledig tegen de verhouding in gelijk. Dom balverlies van Mussel achterin leidde zomaar tot een goal van de gasten, die voor de derde keer dit seizoen het net wisten te vinden. Ook na de tegengoal hield Mussel steeds balbezit, alleen duurde het een tijd voordat er weer een kans kon worden genoteerd. Uit een corner wist Lars Hemmes de 2-1 te maken, nadat hij zelf de corner had verdiend door de bal hard op doel te schieten na goed neerleggen van Wim Wubs met het hoofd. Na ruim een half uur kreeg Meedhuizen één van de spaarzame mogelijkheden. Een vrije bal van een meter of twintig werd ruim over geschoten en dat was het dan ook wel voor de gasten in de eerste helft. Niet iets meer dan 35 minuten spelen was het Lars Hemmes die Mussel op een 3-1 voorsprong zette. Met deze tussenstand werd er gepauzeerd.

Legio kansen
Mussel speelde in de tweede helft wat makkelijker. De ballen werden strakker ingespeeld en het liep allemaal wat soepeler. Mussel creëerde een legio kansen, alleen werden ze stuk voor stuk om zeep geholpen. De eerste grote kans na rust was voor Wim Wubs.Hij kwam schuin voor de goal oog in oog te staan met de keeper, maar schoot veel te wild in. Één balletje breed en Lars Hemmes had zijn derde van de middag kunnen maken. Verder wisten nog twee keer Wim Wubs en Lars Hemmes het net niet te vinden. Ook had de scheidsechter de bal voor de tweede keer op de stip moeten leggen, maar waarschijnlijk vond de beste man één strafschop voldoende. Mussel verzuimde verder afstand te nemen van de gasten, waardoor Meedhuizen zelfs nog terug kon komen in de wedstrijd. Patrieck Poker pareerde een schot van de spits met zijn voeten. In de tegenaanval wist Lars Hemmes bij de derde doelpoging in een paar seconden wel het net te vinden en maakte zo zijn derde van de middag.

Presenteerblaadje
Na 67 minuten kon Jan Voshart de score verder opvoeren, maar zijn schot kwam niet eens in de buurt van de goal. Vijf minuten later wist Richard Wubs wel te scoren. Richard, die ingevallen was voor Lars Hemmes, kreeg de bal op een presenteerblaadje van Mark Mulder. Een minuut later zorgde wederom Richard Wubs voor de 6-1. Mussel bleef doordrukken en bleef kansen creëren. Na 75 minuten kwam de bal voor van de rechterkant maar Jan Voshart kopte hard over. Even later maakte Rick Breedveld er 7-1 van. Mark Mulder stuurde Wim Wubs weg die de bal prima terug legde op Rick Breedveld. Hij kapte de bal naar zijn linker en schoot hard in.

Gemakkelijke middag
Mussel kreeg ook in de slotfase nog een paar kansen om de score nog flink op te schroeven, maar bleef steken op zeven treffers. Ook Meedhuizen kreeg nog één goede kans om nog een keer te scoren. Via de linkerkant kwam Meedhuizen door en kwam op keeper Poker af. Invaller Rien Boels maakte het de spits dusdanig moeilijk door goed mee te lopen waardoor de aanvaller niet goed meer in kon schieten. Al met al was het een gemakkelijke middag voor de SV. Volgende week speelt Mussel een uitwedstrijd tegen Wagenborger Boys.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal lijdt dure nederlaag bij Rolder Boys

Stadskanaal verloor van Rolder Boys en raakte daardoor verder achterop bij de koplopers.

HOC speelt gelijk tegen Erica

HOC kwam terug van een 2-0 achterstand en speelde gelijk tegen Erica.

Alteveer blijft steken op gelijkspel tegen THOS

Een gelijkspel voor Alteveer, dat daarmee kostbare punten verspeelde.