VIOS O. laat Gasselternijveen kansloos

Gasselternijveen heeft haar goede start in de strijd om de derde periodetitel geen vervolg gegeven. Op bezoek bij het eveneens in vorm verkerende VIOS gingen de Nieveensters met 3-1 onderuit. Na deze nederlaag is ook de laatste hoop op een verrassend seizoensslot vervlogen en rest voor vertrekkend trainer Roeland Deuring de opdracht om de tiende plaats te veroveren op Zandpol.

Balverlies
In de beginfase ging het meeste gevaar uit van Jeroen Schepers, spits van VIOS: in de eerste tien minuten had hij al twee keer kunnen scoren, maar eerst vond hij de paal en kort daarna moest hij zijn meerdere erkenning in doelman Bies. Na het missen van deze kansen werd de thuisploeg slordiger, maar Gasselternijveen wist niet te profiteren van het vele balverlies. Rick Bokhorst teisterde in deze fase wel de lat, maar dichterbij een treffer kwamen de in het blauw spelende Nieveensters niet in het eerste bedrijf.

Genadeklap
Na de thee was VIOS opnieuw de ploeg die het best uit de startblokken kwam, zonder direct grote kansen te creëren. Na een kwartier spelen brak aanvaller Schepers dan toch de ban: uit een corner kopte hij zijn derde kans van de middag tegen de touwen. Gasselternijveen probeerde hierna een offensief vorm te geven om de gelijkmaker te forceren. Dit leverde echter vooral ruimte op voor de counter van VIOS. Eén van deze counters werd met nog een kwartier op de klok uitstekend uitgespeeld door Rick Kinga: 2-0.

Eretreffer
Deze tweede treffer was de genadeklap voor Gasselternijveen, dat VIOS in het restant van de wedstrijd nog een aantal keren gevaarlijk zag worden. Zelf wist het alleen een aantal schoten van afstand te fabriceren, overigens zonder veel gevaar te stichten. In de laatste tien minuten scoorden beide ploegen nog een doelpunt: Michel Kingma kopte raak namens VIOS, waarna Jochem van Klaveren de eindstand op 3-1 bepaalde. Een terechte nederlaag voor Gasselternijveen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

HOC onderuit bij Protos

HOC kreeg wel kansen tegen Protos, maar scoorde niet. Dat deed Protos wel twee ...

Musselkanaal wint eenvoudig van SVV ’04

Musselkanaal beleefde een eenvoudige middag tegen SVV '04 en won met ruime cijfers.