Musselkanaal houdt punt over aan duel met HODO

musselkanaalMusselkanaal moest in de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen aantreden tegen het altijd lastige HODO. Drie seizoenen geleden leed Musselkanaal twee keer een forse nederlaag tegen de gasten uit Hollanscheveld. Dit keer gaf Musselkanaal beter partij. In de eerste helft was de thuisclub de bovenliggende partij en middels Harm Visser nam het een 1-0 voorsprong. In de tweede helft was HODO de betere ploeg en de gelijkmaker was dan ook terecht. Bij deze 1-1 stand bleef het ook en bijna iedereen kon zich na afloop ook vinden in deze eindstand.

Vijf hoekschoppen
De eerste kans was voor de gasten maar Robin Vos zijn schot ging naast. Opvallend was dat Musselkanaal tussen minuut tien en twintig vijf keer een hoekschop mocht nemen. Echter alle ballen werden zo slecht voor of achter het doel geplaatst dat er geen enkel gevaar uit ontstond. Na twintig minuten kreeg Sander Hartman een kopkans maar de bal was een prooi voor Arjan Scholte Aalbes. Na 25 minuten een goede aanval van de thuisclub. Visser gaf de bal mee op Rick Berends en zijn voorzet werd bijna binnengetikt door Marco Heeres. Een minuut later was het wel raak voor Musselkanaal.

Trefzekere Visser
Heeres stuurde Bos op links weg. Zijn directe tegenstander Peter Veld gleed ook nog uit en Bos kon vrij oplopen richting het doel van HODO. Hij legde de bal keurig breed op Visser en deze tikte de 1-0 binnen. Tien minuten voor de pauze een prima mogelijkheid voor Jordi Pieters namens de gasten maar Scholte Aalbes weet de bal net op tijd weg te tikken. In de laatste minuut voor de pauze opnieuw een kopkans voor Hartman maar Scholte Aalbes kan de bal simpel vangen. Voor het eerst in deze competitie een voorsprong voor de thuisclub na 45 minuten.

Teenlengte
De tweede helft kwam HODO steeds beter in het spel maar de eerste kans was voor de thuisclub. Op de voorzet van Berends kwam Bos net een teenlengte tekort. HODO had veel meer balbezit maar echt gevaarlijk werd het nog niet. Na een kwartier was Bos weer eens veel sneller dan Veld maar in plaats van zelf te schieten legde hij de bal breed op Visser die echter niet bij de bal kon. Even later kreeg HODO via Kevin Vos een prima mogelijkheid om de bal in te koppen maar de bal ging net over.

Fatale overtreding
De druk van de gasten werd steeds groter en Niek Tieben leed knullig balverlies. Ten kostte van een overtreding herstelde hij zijn fout. De vrije trap die HODO kreeg werd op magnifieke wijze binnengeschoten door Ferrie Fieten. Veel bijzonders gebeurde er niet meer, alleen een schot van Hartman trof nog bijna doel maar Scholte Aalbes wist, zij het met moeite, de bal weg te werken. 
De wedstrijd ging uit als de bekende nachtkaars en beide teams leken genoegen te nemen met het gelijkspel. En dit terwijl Musselkanaal na vier wedstrijden nog steeds zonder zege is.

Medawa

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Slim Sellingen boekt ruime overwinning

Aanpikken of afhaken. Dat was de inzet voor Sellingen in de ontmoeting met Wedde. ...

Westerwolde wint ook van SPW

Westerwolde is bezig aan een sterk seizoen. Nadat de eerste wedstrijd van het seizoen ...

Valthermond heeft nog huiswerk

Zaterdag al speelde Valthermond de eerste wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi. Tegenstander ...